Siyaset Cumhurbaşkanı, Gölbaşı'ndaki Özel Harekatı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı, Gölbaşı'ndaki Özel Harekatı ziyaret etti

29.07.2016 - 13:35 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi gecesi 50 şehit veren Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında bombalanan binada asılan pankart dikkat çekti. Erdoğan ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'e sert tepki gösterip "Bunun kararını vermek senin haddine mi, haddini bileceksin, sen kimsin? Sen benim ülkemdeki, yapılan bir darbe girişimine yönelik, kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, darbecilerin yanında yer alıyorsun" dedi.

Cumhurbaşkanı, Gölbaşındaki Özel Harekatı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Şehitler Camii’nde kıldı. Erdoğan, Cuma namazının ardından darbe girişiminde saldırıya uğrayan Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve YAŞ üyeleri de eşlik etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı, Gölbaşındaki Özel Harekatı ziyaret etti


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, "Selam olsun büyük milletin akıncı beylerine, can feda olsun kahraman polisin özel harekat erlerine" yazılı afişin önünde, özel harekatı temsil eden kartal heykelinin bulunduğu yerde de 15 Temmuz gecesi yaşananlar hakkında bilgi aldı. Ardından 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimi sırasındaki saldırıda şehit olanlar için dua okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sonra polislere hitap etti. Konuşmasına, “Birlik, beraberlik içerisinde bu anlamlı bir araya gelişte sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum.” diyerek başlayan Erdoğan, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de şifa diledi.

"İÇİMİZDE HAİNLER OLABİLİR' DEMİŞTİM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerin 15 Temmuz'daki duruşunuz, sizlerin milletimle beraber, aziz milletimle beraber müşterek duruşu bir hain grubun özellikle saldırılarını püskürtmüştür. Ramazan iftarında sizlerle yine bir araya gelişimizde de söylemiştim, ‘İçimizde hainler olabilir, bu hainler asla bizi yıldırmasın, yıldırmayacak.’ demiştim ve nitekim bu hainler işte geldiler özel harekatımızı bombalamak suretiyle 50 kardeşimizin şehit olmasına vesile oldular. Ama onlar ihanetleriyle anılacaklar, şehitlerimiz hiç unutulmayacak. Onlar bu vatanı vatan yapanlar olarak anılacaklar" diye konuştu.

Haberin Devamı

İstiklal Marşı’nın “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.” dizelerini okuyan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz askeriyle, polisiyle, köy korucularıyla ve tüm milletimizle 15 Temmuz'da hamd olsun bir olduk, beraber olduk, iri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. ‘Türkiye olduk’ diyorum, niye biliyor musunuz? Çünkü dünya bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor, sadece bize oralardan ‘Geçmiş olsun’, söyledikleri bu. Arkasından ‘Ama gelecek için endişe duyuyoruz.’ Neymiş endişeleri? Endişeleri şu beyefendilerin, ‘Acaba bu içeri alınanlar, tutuklananlar, şunlar, bunlar vesaire bunların sayısı daha da artar mı?’. Suçluysa artar"

Haberin Devamı

[[HD_2285888 ]]

AMERİKALI KOMUTANA SERT TEPKİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel’in darbe girişimiyle ilgili ’Temasta olduğumuz bazı komutanlar hapiste’ açıklamalarını eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti: "İşte bir tanesi ne yazık ki Amerika’da aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral kalkıyor, ‘İrtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum, duyuyorum.' bunu söylüyor. İnsan biraz sıkılır ya, insan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, demokrasi adına teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende, darbeciyi senin ülkende zaten besliyorsunuz, bu zaten ortada. Benim milletimi asla inandıramazsınız, milletim şu anda bu tezgahın içinde olanları da biliyor ve bu tür açıklamalar bu işin arkasında kimlerin olduğunu, üst aklın kimler olduğunu da gayet iyi biliyor ve bu açıklamalarla da kendinizi açığa çıkarıyorsunuz, açığa veriyorsunuz. Türkiye bu oyunlara gelmeyecek."

Haberin Devamı

'KESİLEN SAKAL DAHA GÜR ÇIKAR'

Özel Harekat merkezinde bombalanan binayı işaret eden Erdoğan, "Şu gördüğümüz bina ile bu yaptıkları bu tahribatla bunlar bizim sakalımızı kestiler. Unutmayın kesilen sakal çok daha gür biter. İnşallah bunun yerinde çok daha muhteşem, çok daha güzel bir eseri en kısa zamanda burada proje şu anda bitmiş vaziyette inşa edeceğiz.” dedi. Şehitlerin Peygambere komşu olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber” dizelerini okuyan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlar sevgili Peygamberimizin ağuşunda. Peygamberlikten sonra en yüce makama ulaştılar. Zaten sizlerin, bizlerin hedefinde de bu yok mu? Bu var. Nerede, nasıl bu ömrümüzü noktalayacağımıza dair bir belge var mı? Kimisi, trafik kazasında gidiyor. Kimisi, ayağı bir taşa takılıp gidiyor. Kimi, bakıyorsunuz bir kalp krizinden gidiyor. Ama kimileri de işte bu mutlu, bu kutlu yolda şehit oluyor. Şehadet şerbetini içiyor. Ben ne mutlu şehitlerimize diyorum." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tankların önüne yatmak suretiyle, şehit olan genç, kadın, erkek, asker, polis ve köy korucularını verdikleri mücadeleden dolayı herkesi kutladığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Ne aziz milletimiz var. Ne büyük milletimiz var. Bu, dünyaya aslında bir demokrasi destanının yazılmasıdır. Türk milleti, bu destanı bir kez daha yazdı. Bundan dolayı kendilerini kutluyorum. Yerleri inşallah cennet olsun. Rabbim bizleri sevgili habibinin livaül hamd ismi ile müsemma sancağı altında birlikte haşretsin diyorum. Gerek özel harekattaki, bunun yanında diğer havacılardaki, tüm teşkilatın içindeki kardeşlerime güç, kuvvet versin. Aynı şekilde, silahlı kuvvetlerimizin içerisinde bu hainlere, bu adilere, bu alçaklara, karşı dik duruşunu sergileyen kardeşlerimi de ayrıca kutluyorum. Milletimle el ele bu yolda yürümeleri sebebiyle, kendilerini tebrik ediyorum. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz bu yolda aynı kararlılıkla devam edeceğiz."

Haberin Devamı

Özel Harekat Merkezinin dışarısında ellerinde Türk bayrakları ile bekleyen vatandaşlar, Erdoğan'ın konuşma yaptığı esnada, alkışlarla "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.