Siyaset Cumhurbaşkanlığı ülkenin menfaatine

Cumhurbaşkanlığı ülkenin menfaatine

03.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik Kral FM’de Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı ülkenin menfaatine


Gündeme dair açıklamalar yapan Çelik Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında görüşlerini de aktardı. Çelik şöyle konuştu, “Benim tanıdığım başbakan sözünden dönmez. 11 yıldır başbakan, Sayın Başbakan’ın artık bu saatten sonra cumhurbaşkanı olması ülkenin menfaatinedir. Sayın Gül aday olduğu zaman kendisine siz olmayın demiştim. Sizin karizmatik liderliğinizle partinizin başında kalmanız benimde partililerimizin de istediği bir şey dedim. Kim olsun dedi Sayın Gül olsun dedim kendisine de.
Sayın Başbakanımızla Sayın Cumhurbaşkanımız arasındaki hukuk çok derinlerdedir. Sayın Başbakanımız aday olmak istediği zaman sayın Gül bende aday olurum demez sanıyorum. Önümüzdeki günler ne getirir bilemem.”
3 çocuk kanunu mu var?
Çelik, Başbakan Erdoğan’ın 3 çocuk sözlerine verilen tepkiyi de eleştirerek, “Başbakan benim kaç tane doğuracağıma ne karışıyor deniyor. Başbakan üç çocuk olacak diye kanun mu çıkardı, tek çocuğu olana ceza mı verdi?
Sayın Başbakan’ın neyi söyleyeceğine siz mi karar vereceksiniz? Dün iki gencin nikâhını kıydım ben de deseydim üç çocuk iyidir, ne zararı var? Başbakan deyince hayatımıza karışıyor.