Siyaset ‘Cumhuriyet tarihinde bir tane tarafsız cumhurbaşkanı göster’

‘Cumhuriyet tarihinde bir tane tarafsız cumhurbaşkanı göster’

10.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun tarafsız cumhurbaşkanı çağrısına karşılık “Cumhuriyet tarihinde bize tek bir tarafsız cumhurbaşkanı göstersin” dedi

‘Cumhuriyet tarihinde bir tane tarafsız cumhurbaşkanı göster’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “tarafsız cumhurbaşkanı” talebine “Sayın Kılıçdaroğlu, eğer biliyor ve inanıyorsa, cumhuriyet tarihinde bize tek bir tarafsız cumhurbaşkanı göstersin. Yüreği varsa, bilgi ve görgüsü yetiyorsa tek bir numune isimden bahsetsin” tepkisi gösterdi. Bahçeli, grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YENİ SİSTEM OLDU: Cumhur İttifakı, 2023 hedeflerine kilitlenmiştir. Hedefimiz İla-yı Kelimetullah’tır, Kızılelma’dır. Yeni sistem olmuştur. Yeni sistemi Türk milletinin tamamını kucaklayacaktır. CHP’nin takoz koyma hevesleri ters tepecektir. Leyleğin ömrü laklakla geçer, tıpkı zillete düşenler gibi.

BİR NUMUNE GÖSTER: CHP’nin ucuz siyasi kafasına göre, cumhurbaşkanı tarafsız olmalıymış. Yani partisiyle bağı kesilmeliymiş. Sayın Kılıçdaroğlu, eğer biliyor ve inanıyorsa, cumhuriyet tarihinde tek bir tarafsız cumhurbaşkanı göstersin? Yüreği varsa, bilgi ve görgüsü yetiyorsa tek bir numuneden bahsetsin? Sahne önünde tarafsız, arkasında siyasi ve ideolojik saiklerle hareket eden cumhurbaşkanları dönemi kapanmıştır.

Haberin Devamı

ÇEMBER DARALIYOR: Kılıçdaroğlu için bazen hüzünleniyorum, su alan teknesinin içinde ayağına geçirdiği dalış paletiyle yüzme hazırlığı yapmasını doğrusunu isterseniz hayretle takip ediyorum... Elde olta su dolu bardakta balık avına çıkması bile neredeyse an meselesidir. İki ileri bir geri gide gide, ya uçtuğuna inanarak bir uçurumdan kendisini boşluğa bırakacak, ya da dolandığı iple Kandil’e tırmanıp bir mağara deliğinde başını yiyecektir. Demedi demesin, beni dinlesin, gidişat hayra alamet değildir. Sayın Kılıçdaroğlu için çember daralıyor, suyu ısınıyor, kader ağlarını dört bir koldan örüyor.

GÖREVİ YAPMAYAN GİDER: Hiçbir bürokrat imtiyazlı değildir. Görevini layıkıyla yapan kalır, yapamayan gider, devletteki işleyiş budur, böyle de olmalıdır. Görevden alınan Merkez Bankası Başkanı’nı siper yapıp ekonomide felaket senaryosu yazanlar en hafif tabirle utanmasını kaybetmiş densizlerdir... Merkez Bankası’nın bağımsızlığı başka bir şey, Başkanı’nın kurumsal hedeflere ulaşamadığından dolayı hükümet tasarrufuyla görevden alınması başka bir şeydir.

‘Maksat hizmet değil, gizli bir hesaptır’

Genel başkanından rol kapmak için durum ve fırsat gözleyen İstanbul’un yeni Belediye Başkanı da, boş zamanlarında makamına uğrarken, geri kalan zamanlarında üstüne vazife olmayan her şeyle uğraşmaktadır. İstanbul’u halletmiş olacak ki Diyarbakır’a gitmek istediğini söyleyerek, ‘Bu toplumu barıştırmamız lazım’ sözleriyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Hatta dilinin altındaki baklayı çıkarmış ve şöyle konuşmuştur: ‘Yarınlarda siyasette bir başka alanda başarı elde edebilir miyim sorusunun kriteri İstanbul’daki başarımdır’. Maksat hizmet değil, gizli ve adrese teslim hesaptır.