Siyaset 'Cumhuriyet tarihinin üçüncü dönemi başlıyor'

'Cumhuriyet tarihinin üçüncü dönemi başlıyor'

15.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu 1923’ten çok partili hayata geçtiği 1946’ya kadarki dönemi birinci dönem olarak niteleyen Bahçeli, “1946’dan sonraki dönemdeyse demokrasisini darbelere rağmen olgunlaştırmıştır. 2019’da da Cumhuriyet tarihimizde üçüncü dönemin başlayacak” dedi

Cumhuriyet tarihinin üçüncü dönemi başlıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ak Parti ile 2019’a dönük “ittifak” arayışları için “Geri dönüş yok. Doğru yerdeyiz” derken, önemli bir çıkış yaptı. Bahçeli “2019 yılında yapılacak olan seçimlerde artık Cumhuriyet tarihimizde üçüncü bir dönemin başlayacağı kesinleşmiştir” dedi.

Bahçeli, memleketi Osmaniye’de temel atma ve Masal Park açılışında özetle şunları söyledi:

ECELİ GELEN TİLKİ DAĞDA KURT ARARMIŞ: MHP üzerinde oyun kuranların, oyunlarının başlarına yıkılacağı gün yarın kadar yakındır. Partimiz üzerinde kirli hesap yapanlar, haksız saldırılarda bulunanlar karşılıksız bırakılmayacaktır. Siz değerli hemşerilerimin tabiriyle söylersek; ‘Eceli gelen tilki dağda kurt ararmış.’ İşte bozkurtlar buradadır.

ÖNÜMÜZDEKİ EN MÜHİM HEDEF: Önce ülkem ve milletim diyen ilkeli bir duruşun hayata geçirilmesinin zorunluluğu ortaya çıkmıştı. Partimiz, yıllardır bu ilkeyle hareket ederek Türkiye’de toplumsal ve siyasi sistemi kısır tartışmalara sokan hükümet etme sistemiyle ilgili sorumluluk üstlenmiştir. Gerçekleştirilen halkoylamasıyla Türk milleti Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kabul ve teyit etmiştir. Bu çerçevede 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde artık Cumhuriyet tarihimizde üçüncü bir dönemin başlayacağı kesinleşmiştir. 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 1946 yılında çok partili siyasi hayata geçişiyle birlikte kuruluş sürecini tamamlamıştır. 1946’dan sonraki dönemdeyse demokrasisini darbelere rağmen olgunlaştırmış, gelişim sürecini perçinlemiş, gücünü pekiştirmiştir. 2019’dan itibaren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin iyice oturması, kurum ve kurallarıyla yerleşmesi önümüzdeki en mühim hedeftir.

GERİ DÖNÜŞ YOK: Türkiye artık yeni bir siyasi sürece girmiştir. Bundan geri dönüş yoktur. Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ölçümüz Türkiye’nin birlik ve dirliğini korumak, beka ve istiklalini yaşatmaktır. Bu itibarla Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi ile beraber hareket ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kökleşmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Milletimizin beklentilerine kulak veriyoruz.

SİYASİ KABURGASIZLAR: Ne var ki biz bu iradeyi gösterdikçe birileri adeta çılgına dönüyor. Duruşumuzla ilgili itirazların Türkiye hasımlarından geleceğini beklerken, içerideki uzantılar ses veriyor. Türkiye’nin yanında durmayı bir türlü içine sindiremeyen FETÖ seviciler, Kandil havarileri, düşman süvarileri birer birer saklandıkları deliklerden fırlayıp kendilerini ele veriyorlar. 15 Temmuz’da yaşanan darbe ve işgal girişiminin karşısında muğlak kalanlar bugün gözü dönmüşçesine ve akıllarınca bize saldırıyor. Bunlar Atatürk’ün partisiyiz deyip Atatürk’ün aziz hatırasını lekeleyen şuursuzlardır. Bunlar Kuvay-ı Milliye’nin değil, Kuvay-ı İnzibatiye’nin mirasçılarıdır. Bunların Türkiye gibi bir kaygısı yoktur. Bunlar FETÖ’nün dalından acaba bize ne düşer diye ağzı açık bekleyen kalpsiz, karaktersiz, kalitesiz, siyasi kaburgasızlardır.

Haberin Devamı

Şer cephesi hizalandı

Bölgemize bakınız, adeta ateş çemberine dönmüştür. Suriye’de siyasi sürece geçiş çalışmaları türlü oyunlarla engellenmeye çalışılmaktadır. İç savaş IŞİD sonrası bitti derken, gün geçtikçe yeni hesaplaşmalar ortaya çıkmaktadır. ABD tarafından binlerce TIR’lık silah gönderilen PKK terör örgütüne Suriye’nin kuzeyinde sözde ordu kurdurmaya yönelik iğrenç bir tezgah ve tertip devrededir...

Güney sınırlarımız baştan sona sorunlu bir hale gelmiştir. 15 Temmuz’da FETÖ kanalıyla amaçlarına ulaşamayan Türkiye düşmanları, yarım kalan hesaplarını görmek için hala pusuda, hala kuytuda, hala kan nöbetindedir. Böylesi bir dönemde 2019’da yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerine 22 aylık bir süre varken Türkiye şimdiden kendi bünyesinde iç siyasi tartışmalarla oyalanmak istenmektedir. 15 Temmuz’da milletin sergilediği destansı duruşu yok sayıp FETÖ savunuculuğuna soyunanlar yıkıma hizmet eden işbirlikçilerdir. CHP, İP, HDP bir olmuş PKK ve FETÖ’nün yanında hizalanmışlardır. Bu şer cephesinin oyununu bozmak için siyasi belirsizliklerin giderilmesi elzemdir. Bu amaçla 2019 yılında yapılacak olan Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimleriyle ilgili tutumumuzu 8 Ocak 2018 tarihinde çok açık bir şekilde ifade ve ilan ettik. Doğru yerdeyiz çünkü milletimizin yanındayız, Allah’ın izniyle ihanete geçit vermeyeceğiz.