Siyaset Cüneyt Zapsu CHP'li Anadol aleyhine açtığı davayı kaybetti

Cüneyt Zapsu CHP'li Anadol aleyhine açtığı davayı kaybetti

31.03.2008 - 10:34 | Son Güncellenme:

.

Cüneyt Zapsu CHPli Anadol aleyhine açtığı davayı kaybetti

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, “Fındık üreticisi; ihracatçı, mafya ve Cüneyt Zapsu üçgeninde boğuldu" açıklaması nedeniyle Cüneyt Zapsu tarafından açılan tazminat davasını kazandı. Yargıtay 4’ncü Hukuk Dairesi, davayı kısmen kabul eden yerel mahkemenin kararını bozarak, Anadol’un açıklamalarını “eleştiri sınırı içinde" değerlendirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Cüneyt Zapsu, fındık tartışmaları sürerken CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol’un, “Fındık üreticisi; ihracatçı, mafya ve Cüneyt Zapsu üçgeninde boğuldu" şeklindeki sözleri nedeniyle tazminat davası açtı. İstanbul 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi, Zapsu’nun, açtığı tazminat davasını kısmen kabul etti. Anadol, mahkemenin bu kararını temyiz etti.

Yerel mahkeme’nin Zapsu lehine verdiği kararı bozan Yargıtay 4’ncü Hukuk Dairesi, Anadol’un Zapsu’ya yönelik eleştirilerini “kişilik haklarına hakaret" olarak saymadı. Yargıtay, bozma kararının gerekçesinde şöyle dedi:

“Fındık fiyatlarının düşmesi ve bu konuda gerek fındık üreticisi gerekse Fiskobirlik yetkililerinin kamuoyuna yansıyan şikayetlerini, davalı da bir milletvekili olarak dile getirmiş ve fındık ticareti ile uğraşan davacının, danışman olması sıfatıyla da hükümetin fındık politikasında etkili olduğunu söylemiştir.

Haberin Devamı

Bu durum karşısında davalı açıklamalarının eleştiri sınırında kaldığının kabulü gerekir. Mahkemece davanın tümden reddi gerekirken, yazılı gerekçe ile kısmen kabulü usul ve yasaya aykırı görüldüğünden kararın bozulması gerekmiştir."