Siyaset Datça AKP adayı, alkollü toplantıda tanıtıldı

Datça AKP adayı, alkollü toplantıda tanıtıldı

05.02.2009 - 12:39 | Son Güncellenme:

.

Datça AKP adayı, alkollü toplantıda tanıtıldı

EDİRNE ve Artvin'den sonra, AKP Datça ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen belediye başkan adayı tanıtım kokteylinde de davetlilere alkollü içki ikram edildi. Gece boyunca partililerin elinden rakı bardakları düşmedi. Belediye Başkan Adayı Soytok, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Datça'ya marina, balıkçı barınağı ve hastaneyi iyileştirme sözü verdiğini söyledi.
Muğla'nın Datça İlçesi'nde AKP İlçe Teşkilatı tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen aday tanıtım kokteylinde davetlilere başta rakı olmak üzere votka ve bira ikram edildi. Partililer, ellerindeki içki kadehlerini hiç saklamadan gazetecilere poz verdi. Tanıtım kokteyline AKP Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, AKP'li Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer, AKP Datça İlçe Başkanı Haluk Laçin ve AKP Datça Belediye Başkan Adayı Mustafa Soytok ile kalabalık bir partili topluluğu katıldı.
AKP İl Başkanı Gültekin Akça kokteylde yaptığı konuşmada, 3 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını savunarak şunları söyledi:
“Türkiye gelişim ve değişim yaşadı. Ulaşımdan sağlığa, eğitimden altyapıya, sanayiden ticarete Türkiye'nin birikmiş problemleri bir-bir çözme kavuştu. Bu dönemde Muğla ve Datça da AK Parti iktidarı ile birçok hizmet aldı. Göcek tüneli, yollar ve limanlar yapıldı. Datça'daki çöp depolama tesisi ile Marmaris-Datça yolu bu dönemde tamamlandı. Elbette bunlar yeterli değil. AK Parti'nin genelde estirdiği değişim ve gelişim rüzgarını yerelde de belediye başkanlarımızla yakalamak istiyoruz.”

İKTİDAR PARTİSİNDEN OLMANIN AVANTAJI
Muğla'daki AKP'li belediyelerden Kavaklıdere'nin 5 yılda büyük bir gelişim kaydettiğini de anlatan Akça, “Belediye Başkanımız Nuray Bozyer'in gayreti bunda önemli. Ancak iktidarla beraber olmanın da, Kavaklıdere-Ankara hattındaki işbirliği ve güç birliğinin de çok önemli katkıları vardır. Datça'yı inanıyorum ki önümüzdeki dönem bir 5 yıl AK Partili Belediye Başkanı yönetecek. Kazanan Mustafa Soytok değil, Datça olacak” dedi.
Belediye Başkan Adayı Mustafa Soytok da konuşmasında, 1989- 1999 arasında ANAP'tan 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde iktidar partisinden başkan olmanın çok avantajlarını gördüğünü belirterek, “Datça'nın suyunu getirebildiysem, kanalizasyonunu yapabildiysem, Datça-Marmaris karayolunu başlatıp bitirme aşamasına getirebildiysem; hamamından, garajından, spor tesislerinden, anfi tiyatroya kadar birçok hizmeti gerçekleştirebildiysem, bunu iktidar Belediye Başkanı olmama borçluyum” dedi.

‘BAŞBAKAN YATIRIM SÖZÜ VERDİ’
Datça'nın halen önemli yatırımlara ihtiyacı olduğunu anlatan Soytok şöyle konuştu:
“Bir marinamız, balıkçı barınağımız, büyük yanaşma iskelemiz yok. Hastanemiz halkımıza cevap verebilecek nitelikte değil. Bu yatırımların gerçekleştirilebilmesi için hükümet- belediye işbirliğine ihtiyacımız var. Belediyeyi alırsak bu işbirliğini sağlarsak, sorunlarımızın çözüleceğine inanıyorum. Ankara'da adaylığımız açıklanırken Başbakanımıza sorunlarımızı ilettim. Datça'nın şiddetle tüm halkın ihtiyacını karşılayacak hastaneye ihtiyacı olduğunu, yat limanı ve balıkçı barınağı ihtiyacı olduğunu dile getirdim. Kendisi de ‘hele siz kazanın, gerisi bizden’ diye söz verdi. Bu sözleri sizlere iletmeyi bir görev biliyorum.”
Datça Belediye Başkanlığını 2 dönemdir CHP'li Erol Karakullukçu yürütüyor.