Siyaset Davutoğlu açıkladı! O borç 1 yıl erteleniyor

Davutoğlu açıkladı! O borç 1 yıl erteleniyor

19.02.2015 - 11:52 | Son Güncellenme:

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da konuştu, "İlk yapılacak Bakanlar Kurulu kararıyla hayata geçirilmek üzere, kapanan belediyelerden ilçe ve büyükşehir belediyelerine intikal eden borçlar bir yıl ertelenmiştir" dedi. Davutoğlu, Meclis'te yaşanan kavga için muhalefete tepki gösterdi.

Davutoğlu açıkladı O borç 1 yıl erteleniyor

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Belediye Başkanları İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Davutoğlu, Özgürlüklerin Korunması ve İç Güvenlik Paketi’nin TBMM’deki görüşmelerinde yaşanan olayları değerlendirerek "Şimdi Meclis’te çok ilginç bir koalisyon oluşmakta olduğunu ibretle izliyoruz. Dün Ak Parti’ye saldıran 6-7 Ekim olaylarının provokatörü HDP’lilerle o günlere bu provokasyona çanak tutan CHP yan yana geldi. Birlikte Meclis’in o vakur ortamını kirlettiler. Arkasından da bunlara MHP destek verdi. Bir yerde toplumsal karşıtlığı körükleyen anlayışlarıyla HDP ve MHP aynı anda karşı çıkıyorsa biz doğru yoldayız demektir. Onlara da arkadan CHP ve paralel güdümündeki unsurlar destek veriyorsa tam da doğru yoldayız demektir" dedi.

Haberin Devamı

İLK VAZİFENİZ KADINLARA KARŞI ŞİDDETİ ENGELLEMEK OLACAK
Belediye başkanlarına kadına yönelik şiddeti engellemeleri konusunda görev verdiğini belirten Davutoğlu, "Şehirlerimizde şiddet kültürünü, nefret kültürünü, karşıtlık kültürünü yayan her türlü çabaya karşı net ve açık bir tutum sergilemeliyiz. Biz istiyoruz ki şehrin bütünün de herkes aynı apartmanda farklı dairelerde toplumumuzun her kesimi barış içinde yaşayabilsin. Bu çerçevede Özgecan kızımıza yöneltilen şiddeti bir kez daha lanetliyorum. Bu ne insanlık vicdanına ne vatandaşlık anlayışına ne de şehre ait olma anlamında hemşehrilik anlayışına sığar. Bu hunharca saldırıyı lanetlerken birlikte yaşama kültürü anlamında çok güzel bir örnek sergileyen değerli babası ve annesine bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye’de ana muhalefet partisi liderinin dahi bu cinayet üzerinden siyasi polemik yapma çabası içine girdiği, birçok karşıtlıkların üretilmeye çalışıldığı bir anda bu olayı provoke ederek ülkede karşıtlıklar üretilmeye çalışıldığı bir ortamda Mehmet Aslan bu toprakların ruhuna nüfuz etmiş gür sesiyle haykırdı. Şiddete karşı özellikle de kadınlara yönelik şiddete karşı bütün belediye başkanlarımıza buradan görev veriyorum. İlk vazifeniz kadınlara karşı şiddeti engellemek olacak. Hiçbir şekilde bu şiddetin yaygınlaşmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
60 MİLYON TÜRK LİRASI BU SABAH GİTTİ
Suriyeli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı şehirlerin belediyelerine destek vermek amacıyla 60 milyon Türk lirası verildiğini açıklayan Davutoğlu, "Bursa’da benim de katıldığım ve saatlerce süren istişarelerde göz önüne alınan hususları da ele alarak bazı temel kararlar aldık. 23 Aralık 2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla il özel idareler, büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve bağlı kuruluşların borçlarıyla ilgili yapılan kesintiler 6 ay ertelendi. Yasa gerektirmediği için ilk Bakanlar Kurulu kararıyla hayata geçirilmek üzere kapanan belediyelerden ilçe ve büyükşehir belediyelerine intikal eden borçlar bir yıl ertelenmiştir. Buradan sesleniyorum bütün büyükşehir belediye başkanlarına, diğer partilerin elinde olanlara eğer herhangi bir ilçeye dönük ayrımcılık yapılırsa ve yapılması gereken hizmetler aksatılırsa o ilçe, bu hizmeti alamıyorsa gerekli hukuki işlem hemen yapılacak ve o hizmet merkezden yapılıp büyükşehir belediyelerine mahsup edilecek. Özel bir çalışma yaptırıyoruz. Bu çalışma tamamlandığında yasal düzenleme olarak da belediyelerimizin öz gelirleri artacak. Kendi gelirleriyle kendi yağlarıyla kavrulur hale gelecek. Bugün sabah imzaladığım bir kararla 4 ilimizden başlamak üzere önce Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis bu illerimize Suriyeli kardeşlerimizin getirdiği ek yükü karşılamak üzere belediye başkanlarımız, valilerimiz ve AFAD koordinasyonunda kullanılmak üzere 60 milyon Türk lirası bu sabah gitti. Bu yük hafifletilecek. Sizler, bu mazlumlara kucak açan şehir sakinlerimiz yalnız bırakılmayacaklar" ifadelerini kullandı.
ORTAYA ÇIKABİLECEK TEHDİTLERİ ORTADAN KALDIRIYORUZ
Konuşmasında 6-7 Ekim olaylarını eleştirerek İç Güvenlik Paketine ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Bugün TBMM’de tekrar Özgürlüklerin Korunması ve İç Güvenlik Paketi tekrar görüşülmeye başlanacak. İnşallah 2 gün önce olduğu gibi Meclis’in vakarına yakışmayan görüntüler ortaya konmaz. Tam da bunun konuşulması gereken yer bu toplantıdır. 6-7 Ekim ve Gezi provokasyonları esnasında nasıl sahneler gördük? Özellikle 6-7 Ekim olaylarında Diyarbakır’ın sokakları ne hale getirildi? Birçok şehirde nasıl bir vandalizm sahnelendi? Bazılarının hafızası çok zayıf. Biz yaşadığımız hiçbir tecrübeyi unutmayız ve o tecrübeden çıkardığımız dersi siyasi hayata geçiririz. 6-7 Ekim olaylarında şehirlerimizi yakıp yıkanlar şehirler yakılırken Ankara’da hükümete meydan okuyan CHP ve MHP yetkililerine soruyorum. Biz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkını kullanma sırasında ortaya çıkabilecek tehditleri ortadan kaldırıyoruz. Herkes toplantı ve gösteri yürüyüşü yapar. Kanuni ölçülere uyarak. Kimse toplantı ve gösteri yürüyüşünü istismar ederek elde molotof yüzde maske demir bileyeler sopalarla bir kalkışma psikolojisi ile halkı silahlı mücadeleye tahrik ederek şehirlerimizi Suriye, Irak şehirlerine döndürmeye çalışırsa devlet hiç tereddüt etmeden tedbir alır ve alacağız" şeklinde konuştu.
MECLİS’TE ÇOK İLGİNÇ BİR KOALİSYON OLUŞMAKTA...
Özgürlüklerin Korunması ve İç Güvenlik Paketi’nin TBMM’deki görüşmelerinde yaşanan olaylar üzerinden muhalefeti eleştiren Davutoğlu, "Şimdi Meclis’te çok ilginç bir koalisyon oluşmakta olduğunu ibretle izliyoruz. Dün Ak Parti’ye saldıran 6-7 Ekim olaylarının provokatörü HDP’lilerle o günlere bu provokasyona çanak tutan CHP yan yana geldi. Birlikte Meclis’in o vakur ortamını kirlettiler. Arkasından da bunlara MHP destek verdi. Bir yerde toplumsal karşıtlığı körükleyen anlayışlarıyla HDP ve MHP aynı anda karşı çıkıyorsa biz doğru yoldayız demektir. Onlara da arkadan CHP ve paralel güdümündeki unsurlar destek veriyorsa tam da doğru yoldayız demektir" açıklamasında bulundu.