Siyaset Davutoğlu: Ona artık Selahattin Demirtaş demeyeceğim

Davutoğlu: Ona artık Selahattin Demirtaş demeyeceğim

01.05.2015 - 18:23 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Niye demeyeceğim? Çünkü Selahaddin Eyyübi'yi hatırlatır bize Selahaddin Eyyübi'yi. O ise Kudüs'ü 'Yahudiler'in kutsal mekanı' diyor. Cahil, Selahattin adından utan, Kudüs bizim kutsal diyarımızdır" dedi.

Davutoğlu: Ona artık Selahattin Demirtaş demeyeceğim

Davutoğlu bugün Çankırı ve Kastamonu mitinglerinde konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve HDP lideri Demirtaş'a yüklenen Davutoğlu, "Birisi imam hatiple uğraşır, birisi Diyanet'le" dedi. Davutoğlu şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Biri diyor ki 'Diyanet'i kapatacağım'. İzin verir miyiz Demirtaş? Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Niye demeyeceğim? Çünkü Selahattin ismi, Selahaddin Eyyübi'yi hatırlatır bize, Selahaddin Eyyübi'yi. O ise Kudüs'ü 'Yahudiler'in kutsal mekanı' diyor. Cahil, Selahattin adından utan, Kudüs bizim kutsal diyarımızdır. Selahaddin Eyyubi'nin diyarıdır. Bu Demirtaş duysun diye bir seslenin, Kudüs bizim mi? Kudüs'e, Filistin'e sahip çıkan politikamızdan razı mısınız? Ey Çankırı, Oğuz boylarının torunları, Semerkant'tan Saraybosna'ya, mazlumlara sahip çıkmamızdan razı mısınız? Bu zalimler zulüm ettiklerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mazlumlara kucak açmasından razı mısınız?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun maaşına 3 gün önce haciz geldiğini hatırlatan Davutoğlu, şöyle dedi: "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız ile olan davasını kaybetti. Yargıtay onadı. 10 bin lira civarında bir para zannediyorum. Ödeyemedi. Çünkü maaşından haberi yok. Maaşına haciz geldi. Şimdi bu adam, kendi maaşını koruyamayan biri Türkiye’yi ne hale düşürür. Haciz getirir Türkiye’ye bu. Maaşına haciz gelen adam, Türkiye’ye de haciz getirir değil mi? Böyle insanlara ülke emanet edilir mi? Şeyh Şabani Veli’nin emaneti verilir mi?"

Haberin Devamı

FETHULLAH GÜLEN’E ELEŞTİRİ

Şeyh Şabani Veli’nin talebesi olduğunu söyleyen Davutoğlu, alandakilerin, ’İşte hoca işte talebe’ sloganı atması üzerine de isim vermeden Fethullah Gülen’i eleştirerek, şöyle konuştu:

"Biz burada doğan, burada büyüyen, burada mücadele eden, inşallah rabbim son nefesimizi verdiğimizde de burada ölecek olan hocalardanız. Öyle yurt dışında yaşayanlardan değil. Ona, Cumhurbaşkanımız 2013’te ’buyur gel’ dedi. Biz ’buyur gel’ dedik. Geldi mi? Niçin gelmedi? Çünkü orada bir takım planların içindeydi. Dinimizi, mukadessatımızı istismar ettiler. Samimi kardeşlerimiz, ’himmet’ diye ellerindeki imkanları seferber ettiler. Onların hiçbir suçu yok. Ama o himmetleri alıp da Mavi Marmara şehitlerine hürmetsizlik edip, ’İsrail’in otoritesine uysalardı’ diyenleri affetmeyiz. Mavi Marmara’da 9 şehit verdiğimizde, ’İsrail otoritesinden izin alsalardı’ dedi. Peki Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümetinin otoritesine niçin meydan okuyorsun? İsrail’in otoritesini tanıyorsun da Türkiye Cumhuriyeti devletinin otoritesini niye tanımazsın?"

Haberin Devamı

’CHP, HDP’NİN BARAJI AŞMASI İÇİN ÇALIŞIYOR’

CHP’nin HDP ile görüştüğünü ve HDP’nin barajı aşması için çalıştığını savunan Davutoğlu, paralel yapının da ’AK Parti’nin karşısında kim varsa onu destekleyin’ dediğini söyledi. Davutoğlu, "Biz bundan korkar mıyız, çekinir miyiz? Bizim kimsenin desteğine ihtiyacımız yok. Hele o paralelcilerin hiç yok. Bize Allah yeter, bize millet yeter. Hepsi bir araya gelip tuzak kuracaklarmış. Kursunlar. Siz bu tuzağı bozmaya var mısınız?" dedi.

"Yüzde yüz milli tankımızı, yüzde yüz milli denizaltımızı, yüzde yüz milli savaş gemimizi yapıyoruz. Allah hayırlı eylesin" diyen Davutoğlu, 2018’de eğitim uçağı Hürkuş’u, 2020’de milli sivil uçağı yapacaklarını söyledi.