Siyaset Delegelerin arasına oturdu

Delegelerin arasına oturdu

24.05.2010 - 00:38 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, kendisine ayrılan yere değil İstanbul delegelerinin arasına oturdu. Birçok kişi ezilme tehlikesi atlatırken, masalar kırıldı. TV8 kameramanı Karagül’ün izdihamda ayağı kırıldı

Delegelerin arasına oturdu

CHP 33. Olağan Kurultayı’nın Parti Meclisi seçimlerinin yapıldığı ikinci günü de ilk gün kadar coşkulu geçti. Birçok partili, “Uzun yıllardır kurultayların ikinci gününde salonun yarısı bile dolmazdı. Şimdi, neredeyse ilk günkü kadar ilgi var” değerlendirmesini yaptı.
İşte, kurultaydan notlar:
* Kurultay salonuna girişler sabah saatlerinde sıkı kontrol altına alındı. Delegelerin dışında kimsenin salona girişine izin verilmedi. Bu nedenle partililerle görevliler arasında sert tartışmalar çıktı. Kurultay komisyonunda bulunan Diyarbakır eski Milletvekili Mesut Değer, görevlilere müdahale ederek kapıları açtırdı.
* Kurultay salonunda gün boyunca Sabahat Akkiraz, Edip Akbayram, Onur Akın, Kazım Koyuncu ve Âşık Mahsuni Şerif’in söylediği türküler çalındı.
* CHP’nin önceki kurultayında Ciwan Haco ve Aynur Doğan’dan Kürtçe şarkılar çalınırken, bu kez Kürtçe şarkıya yer verilmedi.
* Kurultayın ilk gününde kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan CHP Kayseri İl Başkanı Enver Özdemir, dün kurultay salonuna geldi.
* Kılıçdaroğlu, PM listesi için oyunu kullanmak amacıyla saat 15.40 sıralarında salona girdi. Kılıçdaroğlu, protokol girişi yerine, basın girişini tercih edince, gazeteciler bir anda bu bölüme akın etti.
* Genel başkana ayrılan yere oturmayarak, Gürsel Tekin’in de bulunduğu, İstanbul delegelerinin arasına oturan Kılıçdaroğlu, izdihama yol açtı. Birçok kişi ezilme tehlikesi atlatırken, masalar kırıldı. Masaların yenisinin getirilmesi, oy verme işleminin de gecikmesine yol açtı.
* Olayı görüntülemeye çalışan TV8 kameramanı Ufuk Karagül’ün ayağı kırıldı. Kılıçdaroğlu oturduğu tribünden kalabalığı el işareti ile sakin olmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Karagül’ün yanına giderek “geçmiş olsun” dileğinde bulundu. Karagül ise hastaneye götürüldü.
* Kılıçdaroğlu oyunu kullanırken salondan sık sık “Başbakan Kemal”, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu”, “AKP halka hesap verecek”, “Kurultay sizinle gurur duyuyor”, “İşte örgüt işte CHP” sloganları atıldı.
* Kılıçdaroğlu, oy verme işleminin ardından CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu’nun yanına oturdu.
* Kılıçdaroğlu, salondan ayrılırken de hemen yanında bulunan şarkıcı Onur Akın ile kucaklaşıp öpüştü.