Siyaset Demirel'e türban zinciri engeli

Demirel'e türban zinciri engeli

12.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Demirel'e türban zinciri engeli

Demirele türban zinciri engeli

       İSTANBUL programının son aşamasını bölgedeki türban zinciri eylemi nedeniyle iptal eden Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, laiklik uyarısı yaptı. Demirel herkesin laik, demokratik Türkiye'ye sadakatle bağlanması gerektiğini belirterek "Kendimize, Cumhuriyetimize, geleceğe inancı kaybedersek, herşey darmadağın olur" dedi.
       İstanbul'daki ilk durağında, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) topladığı bağışlarla Sefaköy'de inşa edilen TGC İlköğretim Okulu'nun açılışını yapan Demirel, 21. yüzyıla hazırlanan Türkiye'nin iki yıl daha uğraşıp, eğitimde çağı yakalayacağı öngörüsünde bulundu.
       Okulun basının halkla bütünleşmesi düşüncesinin ifadesi olduğunu belirten TGC Başkanı Nail Güreli'ye şükran plaketi veren Demirel, Türkiye, ABD ve Polonya şirketlerinin ortak katılımıyla Beylikdüzü'nde 500 milyon dolara malolacak Marin City'nin temelini atarken de şu mesajı iletti:
       "Büyük Atatürk `yorulacaksanız, benimle yola çıkmayın' demiş. Türkiye bundan sonraki 75 yılında da yorulmadan yoluna devam edecek. İstediğimiz laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye'nin çerçevesinin korunması ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne herkesin sadakatle bağlı olmasıdır. Ve böyle de olacaktır. En büyük varlığımız Cumhuriyet'e inancımız, Atatürk'e güvenimizdir."

       10. Yıl Marşı eşliğinde butona basarak temele ilk harcı koyan Demirel, Ayazağa'daki Mehmet Rıfat Evyap Endüstri Meslek Lisesi'nin açılışı ardından Maltepe'deki Nezahat - Aslan Ekşioğlu İlköğretim Okulu'nun açılışına katılmaktan son anda vazgeçerek Etiler'deki evine geçti. Demirel'in Maltepe'deki türban eylemi nedeniyle program değiştirdiği belirtildi.
       Cumhurbaşkanlığı'ndan resmi bir açıklama yapılmazken, Demirel Etiler'deki evinden çıkışta gazetecilerin program değişikliğiyle ilgili sorusuna, "Öyle gerekti, sonra yapacağız" yanıtı verdi.



Yazarlar