Siyaset Demirtaş: Vergi vermemek olmaz

Demirtaş: Vergi vermemek olmaz

30.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Vatan toprakları üzerinde ameliyat yaptırmayız” sözlerine, “Ameliyat yapmak isteyen yok. Başbakan’ın bu ülkeyi sanki birileri bölmeye çalışıyor da o kurtarmaya çalıyor gibi bir havaya girmesini doğru bulmuyoruz. Bu ülke hepimizindir” dedi

Demirtaş: Vergi vermemek olmaz

Erdoğan’ın, “Bazı şeyler Öcalan’ı aşmış” sözleri ile ilgili ise Demirtaş, “Sayın Öcalan Kürt sorunu konusunda en önemli aktör. PKK üzerinde hakimiyeti bilinmeyen bir şey değil. Hükümet de zaten kendisi ile bu sebeple diyalog içerisindedir” diye konuştu.
Demirtaş, 14 Temmuz’da Silvan’da yaşanan kayıplar ve yapılan siyasal açıklamaların, “sanki hepsi bir kurguymuş ve önceden planlanmış” hissine yol açtığını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın son gelişmeleri değerlendirirken, yaşanan olayların Öcalan’ı aştığı saptaması için Demirtaş, “Hayır böyle bir yaklaşımın doğru olduğunu düşünmüyorum. Sayın Öcalan Kürt sorunu konusunda en önemli aktör. PKK üzerinde hakimiyeti bilinmeyen bir şey değil. Öcalan’dan ne bekliyorlardı da olmadı. Bunu açıklasınlar biz de bu konuda her halde farklı şeyler söyleyebiliriz” dedi.

‘Belirli kısmı yerelde kalır’
Selahattin Demirtaş, BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ın “Demokratik özerklikte vergi vermeyiz” açıklamasının neden olduğu tartışmayla ilgili ise şunları söyledi: “Kavramlara takılmamak lazım. Kaldı ki özerk yönetimlerde de vergilerin bir kısmı merkeze aktarılır, bir kısmı yerelde kalır. Vergi vermemek diye bir durum yoktur özerkliklerde. Bütün toplumsal yönetimlerde hizmete karşılık toplumdan vergi alınır. O verginin belli bir kısmı yerelde kalır belli bir kısmı merkeze aktarılır.”