Siyaset ‘Demokrasi tarihinde kara bir leke’

‘Demokrasi tarihinde kara bir leke’

28.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’dan 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin yıl dönümü nedeniyle paylaşım yaptı.

‘Demokrasi tarihinde kara bir leke’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter’da yaptığı paylaşımında 27 Mayıs 1960 darbesini kınadı. Erdoğan, “27 Mayıs 1960 tarihi, milli iradeye karşı yapılmış ilk askeri darbe ve Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak hatırlanmaktadır. Darbenin 59. yılında, darbeciler tarafından idam edilen merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını saygı ve rahmetle yad ediyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Milletin adamlarını idam ettiler ancak gönüllerden silemediler. Milli iradeye el uzatanları milletimiz affetmedi, affetmeyecek” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş ise, “27 Mayıs’ın yıl dönümünde milletimizin gönlünden silinmeyecek bir sevgiye mazhar olan Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan’ı rahmetle yâd ediyoruz. Milli iradeyi hiçe sayan darbeciler milletin vicdanında asla aklanmadı, aklanamaz” dedi.

Altun ise şunları kaydetti: “Demokrasimize leke sürülürken siyaset, medya, akademi, hukuk ve sivil toplum dünyasından birçokları da darbecilerin yanındaydı. 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997’de hep aynı zihniyet sahne aldı. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde ise ‘Artık yeter!’ diyen milletimizin darbecilere karşı destansı direnişi bir dönüm noktası oldu. Elbette bugün içeride ve dışarıda vesayet odaklarının fırsat kolladıklarını çok iyi biliyoruz. Fakat onlar da bilsinler ki günümüz Türkiyesi dünün Türkiye’si değildir. Artık iktidarın kaynağı millet iradesidir.”

Haberin Devamı

Kalın da “Milletin iradesini yok sayanlar her zaman kaybetmeye mahkumdur. Menderes, Polatkan ve Zorlu ise halkın gönlünde yaşamaya devam edecek” ifadelerini kullandı.