Siyaset ‘Dengesizlikler Türkiye için fırsat’

‘Dengesizlikler Türkiye için fırsat’

06.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, dünyada küresel bir dengesizlik yaşandığını belirterek, “Dünya, ekonomik ve politik bakımdan yeni bir gerilimin eşiğindedir ve yeni bir dengesizliğin öncesindedir. Türkiye bir taraftan Amerika ve Avrupa’yla her türlü gerilime rağmen yeni bir denge kurmaya çalışıyor. Yeter ki biz güçlü olalım. Dolayısıyla ortaya çıkan bu dengesizlik, Türkiye’nin önüne de yeni fırsatlar çıkarıyor” dedi.

‘Dengesizlikler Türkiye için fırsat’

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin (NEVÜ) akademik yıl açılış törenine katılan Kurtulmuş, yerel seçimler için aday belirleme sürecinde hassas davranılacağını dile getirerek şöyle konuştu: “Partinin üstüne basarak veya Recep Tayyip Erdoğan’ın karizmasının gölgesinde siyaset yapmak isteyenlerin topluma vereceği bir şey yok. İstiyoruz ki her adayımız kabiliyetli, birikimli, liyakatli, mütevazı insanlar olsunlar. Mütevazı insanlarla, gayretli ve adaletli insanlarla yolumuza devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Ambargo etkilemez’

Kurtulmuş, partisinin Nevşehir İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada ise ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına ilişkin, “Uygulanacak ambargonun Türkiye’yi olumsuz yönde etkilemeyeceğini düşünüyor ve bu konuda tedbirlerimizi alıyoruz. Ambargo kararı genel olarak yeniden gözden geçirilmesi gereken bir karardır” dedi.