Siyaset ‘Ders vermeye geliyoruz’

‘Ders vermeye geliyoruz’

29.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarına Güngören’den devam etti.

‘Ders vermeye geliyoruz’

Vatandaşlara hitap eden İmamoğlu şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanı konuşuyor, bakanı başka türlü tehdit ediyor. Bizi de bunların içine katıyor. Neymiş efendim, meclis listelerinde birileri varmış, seçilirse gerekeni yaparız, niye seçilirlerse şimdi yapsana elini tutan mı var. Bazı kötü sözleri sizinle paylaşmak zorundayım. O sözlerin içindeki bazı kelimeleri yok sayarak konuşacağım. Ben annemden öğüt aldım o terbiyeden vazgeçmeyeceğim. Sayın Cumhurbaşkanı özellikle bazı sözler söylüyorum. Yapamazlar yaptırmayacağız vesaire bir takım şeyler söylüyor, kısacası bizleri tehdit ediyor. Ama aslında halkın kararını tehdit ediyor. Bu hiç hoş değil, birkaç hatırlatma yapacağım. Birincisi ‘millet ne derse o olur’ diyen kendileriydi. Büyük mücadeleye rağmen seçildiği 1994 yılında Doğru Yol Partisi ve SHP iktidarı vardı, bu iktidar tek bir cümleyle kendisini tehdit etti mi? Sayın cumhurbaşkanı iki gün kala böyle konuşuyorsa sizin kararınızı anladı, bizim pazartesi günkü İstanbul buluşmamızı bu dille alkışlıyor, ben öyle anlıyorum.”

Haberin Devamı

‘Çiçekler açacak’

İmamoğlu, şöyle devam etti: “Baharda açacak bir çiçeği bu konuşmalar engeller mi? Çiçek açıyor kardeşim. 1 Nisan’da çok güzel çiçekler açacak İstanbul’da ve bütün Türkiye’de. Seçimi kazanınca kutlama yapılmasını istemiyorum. Biz her tavrımızla ders vermeye geldik. Milletçe bir olduğumuz iri olduğumuz diri olduğumuzu göstermek adına hiç kimseyi dışarda bırakmamak adına o akşam kornalar çalalım, bağıralım çağıralım istemiyoruz. Çünkü bir kişinin bile kalbi kırılırsa ben üzülürüm. Herkes kalpleri kıra kıra seçim kazanmak istiyor olabilir. Ben bu şehirde 16 milyon insanın kalplerini kazana kazana seçim kazanacağım. Çünkü 16 milyon insanlar pazartesi günü hep birlikte miting yapacağız.”

Haberin Devamı

Hemşehrileriyle buluştu

İmamoğlu, Güngören, Esenler ve Kağıthane’deki seçim programlarının ardından Eminönü’ne geçti. Burada vatandaşlara seslenen İmamoğlu, “Turizm master planıyla Sarayburnu’nu ve tarihi yarımadanın her noktasını; Haliç’i, aynı zamanda insanların denize erişilebilirliğini en üst seviyede planlamış bir yönetim anlayışıyla sürece bismillah diyeceğiz” dedi. Eminönü’ndeki halk buluşmasının ardından İmamoğlu, Trabzon Liselilerinden Mezunlar Derneği’nde hemşehrileri ile biraraya geldi.