Siyaset ‘Devlet kadınları koruma duygusuyla hareket etmiyor’

‘Devlet kadınları koruma duygusuyla hareket etmiyor’

31.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Fatih’teki Su Gösterileri Sanatları Sahnesi’nde gerçekleştirilen Sosyalist Kadın Meclisleri’nin (SKM) 3. Kongresi’ne katıldı.

‘Devlet kadınları koruma duygusuyla hareket etmiyor’

Yüksekdağ’ın gelişinden önce kongrenin açılışı, bir grup kadının ellerinde kırmızıya boyanmış sopalarla sahneye çıkarak marş okumasıyla yapıldı.

Haberin Devamı

Kongrede konuşan Yüksekdağ toplum olarak kadınlığın hedef alındığını belirterek şöyle devam etti: “Bir yıl içerisinde 300’ün üzerindeki kadın, erkeklerin işlediği cinayetler sonucu katledildi. Devlet, kadınları koruma duygusuyla hareket etmiyor. Yargı, kadınları katleden erkekleri koruma ve kollamada ısrar ediyor. Erkek egemen toplumsal suç aklama organizasyonları, toplumun bütün yaşam alanlarında şiddet uygulayan, kadınları katleden erkeği meşru göstermek için her türlü uğraşı veriyor. Karşı karşıya kaldığımız tablo budur. Ama bizim görevimiz ve pozisyonumuz da çok açıktır. Kadının katline ferman çıkarmışsa birileri, bizim işimiz de bu fermanı yırtıp atmaktır. Bundan sonraki kadın mücadelesi bu fermanı yırtıp atmak üzerine kurulacaktır.”