Siyaset Diplomalar liderlerin elinden

Diplomalar liderlerin elinden

01.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Deniz Harp Okulu Komutanlığı’nda dün 240. dönem mezunlarının diploma töreni vardı. Mezunlara diplomalarını Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan verdi

Diplomalar liderlerin elinden

Deniz Harp Okulu Komutanlığı’nın 240. dönem mezunları, dün düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları katıldı. Deniz Harp Okulu’ndan 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olan 179 deniz teğmen, törenin ardından kılıçlarını havaya kaldırarak mezuniyetlerini kutladı.
Tuzla’daki Deniz Harp Okulu’nun 240. Dönem Diploma ve Sancak Devir Teslim töreni dün yapıldı. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Deniz Harp Okulu’ndan mezun olan 2’si Kazakistan, biri Ürdün ve biri KKTC’den olmak üzere toplam 179 teğmen, diplomalarını törenle aldı.

‘Bayrağımız dalgalanıyor’
Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. Orgeneral Necdet Özel, geleneksel olarak törene denizci üniformasıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, tören sırasında öğrencileri, “Deniz Harp Okulu merhaba” diyerek selamladı. Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bugün donanmamız Atlantik’ten Büyük Okyanus’a kadar tüm denizlerde onurla şanlı bayrağımızı dolaştırmaktadır. Teğmenlerimiz, bilim ve teknolojinin şekillendirdiği modern Türk Bahriyesi’nin ihtiyaçları paralelinde, elektrik ve elektronik, bilgisayar, makine, gemi inşa ve endüstri dallarından birinde lisans diplomasına sahip iyi bir Deniz Subayı olarak Deniz Harp Okulu’ndan mezun olmaktadır.”

Diplomalar dağıtıldı
2013 yılı mezunlarının birincisi olan Erhan Erden’in mezunlar adına yaptığı konuşmanın ardından 240. Dönem Baklası bir savaş gemisinden denize verildi. Deniz Harp Okulu’nu birincilikle bitiren Deniz Teğmen Erhan Erden’e diplomasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi.
Okul ikincisi Hakan Akdemir’in diplomasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek, okul üçüncüsü Ömür Paçacı’ya diplomasını Başbakan Erdoğan, okul dördüncüsü Bilal Emin Türker’e diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel verdi.
Tüm mezunların diplomalarını almasının ardından sancak devir teslim töreni yapıldı. Deniz Harp Okulu marşı söylendikten sonra geçit töreni düzenlendi. Öğrencilerin bando eşliğinde yürüyüşü sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 9 helikopter gösteri uçuşu yaptı. Yelkenli tekneler de tören boyunca denizde dolaştı.