Siyaset Dönüşüm Sergisi’ni Emine Erdoğan açtı

Dönüşüm Sergisi’ni Emine Erdoğan açtı

17.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye’nin düzenlediği ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları tarafından desteklenen, “Sen Durdurabilirsin-Dönüşüm Sergisi”nin açılışını yaptı.

Dönüşüm Sergisi’ni Emine Erdoğan açtı

Erdoğan, “Yeşil Kutu Yollarda” çevre eğitim projesinin uzantısı olarak hayata geçirilen sergiyi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindekilerle gezerek, 9 alandan oluşan sergiye ilişkin REC Türkiye Direktörü Rifat Ünal Sayman’dan bilgi aldı. Labirent şeklinde düzenlenen sergiyi ziyaret eden, öğrencilerle çeşitli etkinlikleri de izleyen Emine Erdoğan, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Emine Erdoğan ayrıca, Bakan Kurum’un 7 aylık kızı Hatice Zehra’yı da kucağına alarak sevdi.

Haberin Devamı

Sergi, TANAP güzergâhında bulunan 9 ildeki öğrencilerin farkındalık düzeyi, değerler ve davranışlarında olumlu değişiklik yaratarak, bu illerin sürdürülebilirliğine katkı sağlanmasını hedefleyen “Yeşil Kutu Yollarda Projesi” kapsamında düzenleniyor. Ankara Kentpark Alışveriş Merkezi’nde 30 Haziran’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak sergiyle atıkların hikayesi ve atık sorununun çözümü için iyi uygulamaların aktarılabilmesi ve herkesin çözümün bir parçası olması hedefleniyor.

Sergide insan faaliyetlerinin doğayı ve çevreyi nasıl etkilediğine dair bilgiler yer alırken, tüketim alışkanlıklarının bir sonucu olarak oluşturulan cam, kağıt, plastik ve elektronik atıklar yakından incelenebiliyor.