Siyaset 'Doymadın mı yenilgiye?'

'Doymadın mı yenilgiye?'

07.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun, “erken seçim” çağrısına Nevşehir’den cevap veren Başbakan Yıldırım, “15 senedir yenile yenile doymadın mı? Şurada 14 ay var, biraz daha oyalan” diye konuştu

Doymadın mı yenilgiye

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “erken seçim” çağrısına cevap vererek, “Kardeşim 15 senedir yenile yenile doymadın mı? Şurada 14 ay var biraz daha oyalan, üç günün beyliği yine beyliktir” dedi. Yıldırım, partisinin Nevşehir İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

AZ DAHA OYALAN: Kılıçdaroğlu sabırsızlanıyor, diyor ki; ‘gelin şu seçimleri öne alalım’. Kardeşim 15 senedir yenile yenile yenilgiye doymadın mı? Şurada 14 ay var biraz daha oyalan. Üç günün beyliği yine beyliktir. Nevşehir 14 ay sonra Kılıçdaroğlu’na ders verecek misiniz? Nevşehir rekorunu kırmaya hazır mı?

HUKUK KATLEDİLDİ: Amerika’da bir dava görülüyor. Sonucu belli. FETÖ’cülerin adeta esiri olmuş yargıçların verdiği kararlarla bir dava görülüyor. Adam sanık diye içeriye alınıyor, mahkeme salonuna gelmeden sanık olmaktan çıkarılıyor, tanık yapılıyor. ‘Sen temize çıktın’ diyorlar. ‘Yalan söyle söyleyebildiğin kadar, Türkiye hükümetini suçla, Başbakanı, Cumhurbaşkanı’nısuçla, ondan sonra senin hayatın garanti’ diyorlar. Hakan Atilla üzerinden Türkiye’yi mahkum etmeye çalışıyorlar hesap bu. FETÖ’cülerin hazırladığı dosyayı açıyorlar, suçlama yapıyorlar. Jüri üyelerine diyorlar ki, ‘somut bir delil olmasa da siz suçlamaktan çekinmeyin, bir delil olması gerekmiyor’. Bunun adı da bağımsız yargı oluyor. Bize hukuk dersi vermeye çalışanlar bu davada hukuku katletmişlerdir.

Haberin Devamı

KİMSE DİZE GETİREMEZ: Şunu herkesin bilmesi lazım, Türkiye büyük bir ülke. Türkiye bir hukuk devleti, hiç kimse ayak oyunlarıyla, tezgahlarla bu ülkeyi dize getiremez.

KOMŞULARIMIZA OYUNLAR: Kudüs’ün ve masumların hukukunu koruyan Türkiye, komşularının hukukuna da sonuna kadar sahip çıkacak. Önüne gelene İran’a, Pakistan’a, önüne gelene ayar vermeye çalışanlar, içişlerini dizayn etmeye çalışanlar şunu bilmeli ki, Türkiye her zaman haksızlıkların karşısında, hakkın, haklının sesini yükselten ülke olmaya devam edecektir. Ülkemize, komşularımıza yönelen bütün oyunları bozacağız.

ÜFLE BABAM ÜFLE: Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Bey, yine bugün inciler döktürmüş. Diyor ki, belli ki hâlâ Meclis konuşmasının izleri kafasından silinmemiş. Yatıyor, kalkıyor o konuşmayı hatırlıyor. Başbakan dedi ki; ‘Kamyoncular hayatından memnun’, ‘Eğer memnunsanız gidin Binali Yıldırım’a oy verin’ diyor. Kamyoncuların derdiyle ilgilenmek istiyorsan git onlara de ki, ‘Sertavul Geçidi eskiden nasıldı, şimdi nasıl? Elmadağ rampaları eskiden nasıldı, şimdi nasıl? Ovit’ten geçiş nasıldı, şimdi nasıl geçiliyor? Aslında Türkiye’de hayatından memnun olan tek adam, Kılıçdaroğlu. Niye? Dert yok, kasavet yok, iktidar yok, sorumluluk yok. Bol keseden konuş babam konuş. Kaval elin, yel Allah’ın, üfle babam üfle.

Çiftçiye mazot ve yem müjdesi

Nevşehir’in ardından partisinin Kırşehir İl Kongresi’ne katılan Yıldırım, çiftçiye mazot ve yem müjdesi verdi. Tarım ve gıda ürünlerinin ihracatını son 15 yılda 4 kat artırdıklarını belirten Yıldırım, “2002’de 36 milyar lira devraldığımız yıllık tarımdan elde edilen milli geliri 4 kat fazla artırarak 161 milyar liraya çıkarttık. Türkiye tarımda Avrupa’nın bir numarası oldu. Gübre ve yemde KDV’yi kaldırdık. Şimdi 2018’de yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Tarımda iki önemli kaleme büyük destek vereceğiz. Yem ve mazota çok büyük destek vereceğiz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Ben duydum’

Nevşehir’in sevgi şehri olduğuna dikkat çeken Başbakan Yıldırım, “Nevşehirlilerin bir sözü var: ‘Kızına gümüş takılmaz, erkeğine hava atılmaz’. Biz Nevşehirliyiz, bize şekil yapılmaz. Kılıçdaroğlu Nevşehir’e şekil yapamazsın, ne yalan söylersen söyle faydası yok. Aslında Kılıçdaroğlu da yapılanlardan memnun ama pozisyonu müsait değil, söyleyemiyor. Erzincan’dan Erzurum’a giderken Samsa deresinde 13 tane köprüden geçerken, Fırat’ın üzerine geçirilen o gerdanlıkları temaşa ederken yanlışlıkla ne kadar güzel olmuş bu köprüler, yollar diye söyleyince yanındakilerin, ‘Ya genel başkanım, gazeteciler var, bunu Ak Parti yaptı, dikkat edelim’ diye uyardıklarını ben duydum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Baba vahşeti için inceleme talimatı

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Maltepe’de baba Ali Yardım’ın 2 ve 4 yaşındaki kızlarını pompalı tüfekle öldürmesinin ardından anne Dilek Yardım’ın iddiaları üzerine kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığının araştırılması için inceleme talimatı verdi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri, annenin hangi makamlara ne zaman başvuruda bulunduğunu ve hangi işlemlerin yapıldığını tek tek inceleyerek rapor halinde Başbakan’a sunacak. Başbakanlık kaynakları, “herhangi bir ilgisizlik, ihmal ve kusurun tespit edilmesi halinde” incelemenin soruşturmaya dönüştürülebileceğini de kaydetti. Baba Ali Yardım’dan ayrılma sürecinde olan ve sığınma evinde kalan anne Dilek Yardım, defalarca savcı ve polise başvurduğunu ama uzaklaştırma kararı aldıramadığını söylemişti.

HSK da devreye girebilir

İki kızını kaybeden anne Dilek Yardım’ın, defalarca savcı ve polise başvurduğunu ama uzaklaştırma kararı aldırmadığını söylemesi, koruma tedbirleri konusunda yargı makamlarının ihmali olup olmadığı iddiasını gündeme taşıdı. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HKS) da Başbakanlık Teftiş Kurulu’nca başlatılacak incelemeye paralel olarak devreye girebileceği bildirildi. Konunun önümüzdeki hafta içinde HSK tarafından yapılacak görüşmelerde gündeme gelmesi ve bu kapsamda yargı makamlarınca verilen kararların incelemeye alınması bekleniyor.

Doymadın mı yenilgiye

Haberin Devamı

‘2018, 2017’den iyi olacak’

Nevşehir’de işadamlarıyla da buyuşan Yıldırım, şu mesajları verdi:

TAŞ KOYAN BİR MUHALEFET VAR: Asgari ücret yine arttı, ‘çalışanımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkum etmeyeceğiz’ dedik. Sözümüzü yerine getirdik. İşadamları, esnaflar bize dediler ki, ‘Biz de rekabet edecek şartlara sahip olmalıyız. Size de 100 TL desteğine aynen devam. Bunun karşılığı 10 milyar, helali hoş olsun. Siz yeter ki üretin. Ülkemizi kalkındırın. Biz sizin önünüzdeki engelleri aşacağız, yolunuzdaki taşları temizleyeceğiz. Taş koyanlar da var, onların da icabına bakacağız. Her işe taş koyan muhalefetimiz var.

HIZ KESMEYİN: 2018, 2017’den çok daha iyi olacak. Siz hiç endişe etmeyin. Hiç hız kesmeyin, yolunuza bakın. Teker dönüyor, durmak yok yola devam.