Siyaset ‘DP geleneği mihenk taşı’

‘DP geleneği mihenk taşı’

03.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada “70 yılı aşan hareketimizin büyük bir kilometre taşına tekabül ettiğini göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

‘DP geleneği mihenk taşı’

Eski DP lideri Hüsamettin Cindoruk’un da yazılı bir mesaj gönderdiği toplantıda Uysal, “Milyonlarca kilometre kareden Anadolu ve Trakya büyüklüne sığınarak yeniden bu büyük ülkeyi modern bir devlet olarak, Cumhuriyeti herkes için eşitlik ve fırsat imkanı olarak görüp yeniden bir büyük ülkeyi imar ve inşa ettiler. Bugün imkan ve imtiyazlarından azami düzeyde yararlananlar bunun kıymetini bilmeyebilir. Ama açık yüreklilikle söylüyorum; bunun kıymetini bilmeyenler, Irak ve Suriye aynasında yaşananlara baksınlar. Huzurun, güvenliğin, refahın anlamını idrak etsinler” dedi.

Haberin Devamı

‘Dönüm noktası’

Demokrat Parti geleneğinin Türkiye’nin önemli mihenk taşlarından biri olduğunu belirten Uysal, “Milletlerin tarihinde de siyasi hareketlerin tarihinde de belirli dönüm noktaları vardır. İnanıyorum ki bir gün geriye dönüp baktığınızda bugün burada ortaya koyduğumuz feraset, akıl, irade, adanmışlık ruhu yarınlarımızı aydınlatacak fikir berraklığına eriştirecek bir muhasebe zemini olması hasebiyle bu 70 yılı aşan hareketimizin pek çok tarihi eşikte olduğu gibi bir büyük kilometre taşına tekabül ettiğini göreceksiniz” diye konuştu. Dış güçlerin İstiklal mücadelesini silme gayreti içerisinde olduğu söyleyen Uysal, “Çünkü o ruh yeniden hayat bulursa kendilerine imkan olmayacağını en iyi kendileri bilmekte” ifadelerini kullandı.