Siyaset DTP çiftçi mitingleri düzenleyecek

DTP çiftçi mitingleri düzenleyecek

16.05.2008 - 12:54 | Son Güncellenme:

.

DTP çiftçi mitingleri düzenleyecek

DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, Batman, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’da "çiftçi mitingleri" yapacaklarını bildirdi. Yüksek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kuraklığın, tarım ve hayvancılıkla geçinen bölge halkı ve ülkeyi derinden etkileyeceğini söyledi.
Yaşanan sorunun ertelenemeyecek kadar acil olduğunu ve önlem almayı gerektiğini ifade eden Yüksek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin irili ufaklı nehir ve göllerle ülke geneline göre daha avantajlı sulama imkanlarına sahip olmasına rağmen, bu olanakların halkın hizmetine sunulmadığını öne sürdü.
Hükümetin politikalarını eleştiren Yüksek, gerekli önlemlerin alınmasını beklediklerini dile getirdi. Konuyla ilgili "acil eylem planını uygulayacaklarını" anlatan Yüksek, şunları kaydetti: "Kuraklıktan ve uygulanan bu politikalardan en fazla etkilenen bölgemizde bir dizi mitingler düzenleyerek sorunun aciliyetine dikkat çekmek istiyoruz. 22 Mayısta Batman’ın Beşiri ilçesinde, 24 Mayısta Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, 25 Mayısta Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, 31 Mayısta Urfa’nın Siverek ilçesinde ’çiftçi mitingleri’ gerçekleştireceğiz. Yapacağımız mitinglerin yanı sıra meclis grubumuzla birlikte bu konuyla ilgili 4 ayrı heyet oluşturacağız. Oluşturulacak heyetler, bu bölgelerde köyleri dolaşarak incelemelerde bulunacak, zarar-ziyan tespitinde bulunarak hazırlayacakları raporları Meclis’e
sunacaklardır." Yüksek, gazetecilerin, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk’ün terör örgütü PKK ile ilgili kamuoyuna yansıyan sözlerine ilişkin soruları üzerine, "Kürt ve Türk halkına zarar veren 80 yıldır uygulanan politikalardır. PKK,
Türk ve Kürt halkına zarar veriyor diyemeyiz. 80 yıldır uygulanan politikalar zarar vermiştir. PKK da bu politikaların bir sonucudur" dedi.