Siyaset DTP’liler sevindi

DTP’liler sevindi

02.03.2008 - 01:14 | Son Güncellenme:

DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, New York'taki City University of New York-taki toplantıda, Türkiye’de Kürt sorununun çözümü için siyasi af çıkarılmasını istedi.

DTP’liler sevindi

DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, New York’taki City University of New York’taki toplantıda, Türkiye’de Kürt sorununun çözümü için siyasi af çıkarılmasını istedi. Tuncel, “Belki sorunun çözümü için ‘Sayın Öcalan’ın görüş ve önerilerinden yararlanmak daha masrafsız ve gerçekçi bir çözüm olarak karşımızda duruyor” dedi.
Şanlıurfa Suruç’taki kadın mitingine katılan DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna da Genelkurmay Başkanlığı’nın kara harekâtına ilişkin “Amaca ulaşıldı” açıklamasını “Neydi amacınız. Ölmek ve öldürmek miydi” sözleriyle eleştirdi. Aynı mitingde konuşan DTP Mardin Milletvekili Fatma Kurtalan, harekâtın amacının “PKK’yı bitirme” olarak gösterildiğini anlatırken binlerce kişi “yuh” çekip sloganlar attı. “PKK bitmedi” diyen Kurtulan, “Çözüm operasyonla değil, uzlaşıyla olur” dedi.
Bu arada, PKK’lıların yakınları terörist Abdullah Öcalan’ın kızkardeşi Fatma Öcalan ile terörist Murat Karayılan’ın kızkardeşi Hazal Karayılan’ın ellerini öpebilmek için kuyruk oluşturdu.