Siyaset DTP'li Ayna: ‘Çözümleri halkı cenazelerle buluşturmak oldu’

DTP'li Ayna: ‘Çözümleri halkı cenazelerle buluşturmak oldu’

12.03.2009 - 16:13 | Son Güncellenme:

.

DTPli Ayna: ‘Çözümleri halkı cenazelerle buluşturmak oldu’

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk ve Kürt vatandaşlarının ortak kanı ile kurulduğunu, Kürt sorununu çözeceğini söyleyerek iktidara gelen Erdoğan’ın ise, çıkardığı tezkere sonrası yapılan operasyonlarla halkı dağdaki cenazelerle buluşturduğunu öne sürdü.
Emine Ayna ve DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, yerel seçimler öncesi Şanlıurfa’nın ilçelerinde partililerle bir araya geldi. İlk olarak Bozova’yı ziyaret edip burada partililerle görüşen Ayna, daha sonra Hilvan’a geçti. Hilvan merkezindeki parti binasının önünde yaklaşık bin kişilik kalabalığa seslenen Ayna, barış ve huzur için DTP’ye oy verilmesini isteyerek, şunları söyledi:
“Şimdiye kadar çok ampul söndürdünüz, çok atı devirdiniz. Artık, kardeş olan Türk ve Kürt halklarının barış ve huzur içinde yaşaması için DTP’ye oy verme zamanı.”
Hilvan’ın ardından Siverek’e geçen Ayna, Kanlıkuyu Meydanı’nda yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün birbirine düşman gibi gösterilen Türk ve Kürt vatandaşların kanları ile kurulduğunu söyleyen Ayna’nın konuşması sık sık terör örgütü PKK ve bölücübaşı lehine atılan Türkçe ve Kürtçe sloganlarla kesildi. ‘Biji Serok Apo’, ‘Şehit Namırın’, ‘PKK halktır, halk burada’, ‘Katil Erdoğan’ sloganları eşliğinde konuşan Ayna, Erdoğan’ın Kürt sorununu çözme vaadiyle bölge insanından oy alıp, tek başına iktidar olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:
“Başbakan Diyarbakır’da konuşmuş ve devletin hata yaptığını, hatalar ile yüzleşilmesi gerektiğini söylemişti. Ardından, Kürt sorununu demokratik ve barışçıl yollarla çözme sözü vermiş ve ‘sizleri dağdaki çocuklarınızla buluştururum’ demişti. İnsanlarımız da güvenip kendisine oy verip tek başına iktidar yaptı. Ama 22 Temmuz seçimlerinden sonra verilen sözler unutuldu. Sadece bir sözü yerine getirdiler. Mecliste tezkereyi onaylayıp, halkı dağdaki çocuklarının cenazeleriyle buluşturdular. Onun için bu saatten sonra insanımız kimseye değil DTP’ye güvensin.”