Siyaset DTP'li Dilbahar: Seçmenimiz Erdoğan mitinginde provokasyona gelmedi

DTP'li Dilbahar: Seçmenimiz Erdoğan mitinginde provokasyona gelmedi

28.02.2009 - 15:39 | Son Güncellenme:

.

DTPli Dilbahar: Seçmenimiz Erdoğan mitinginde provokasyona gelmedi

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) yöneticisi Hamit Dilbahar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van ziyaretinde seçmenlerinin AKP’nin provokasyonuna gelmediğini söyledi. DTP yöneticisi Hamit Dilbahar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın medya ile ilgili eleştirilerini ve asılan Kürtçe afişlerin kaldırılmasını kınadıklarını söyledi.
DTP Başbakan Erdoğan'ın Van'daki mitinginin provokasyon amaçlı olduğunu ancak, AKP'lilerin tüm çabalarına rağmen DTP'li seçmenlerin buna gelmediğini söyledi. DTP seçim bürosu önünde yapılan basın açıklamasında konuşan DTP yöneticisi Hamit Dilbahar, AKP mitingine katılanların zorla getirildiğini öne sürdü. Dilbahar, şu iddiada bulundu:
“Bakan Çelik ve Belediye Başkanı Sayın Erdoğan'ı imdatlarına çağırdılar. Miting alanına gelenler devlet imkanları kullanılarak ve tehditle getirildiler. Ama biz bu soyguncu, talancı, hırsız zihniyeti sandıklara gömeceğiz. Erdoğan Kürt dili, televizyonu ve kültürü üzerine siyaset yapıyor. AKP teşkilatı da miting için asılan Kürtçe afişleri de kaldırdı. Biz istesek miting günü 200 bin kişi toplayabilirdik. Ancak AKP içindeki zihniyetin, partililiremizi provoke ve tahrik etmek istediğini anladık. Bizim seçmenimiz bu provokasyona gelmedi. Bu arada Erdoğan'ın basına yönelik tehditvari ve şantajcı söylemlerini kınıyoruz.”
Basın açıklaması için toplanan kalabalık daha sonra AKP aleyhine slogan atarak tekrar DTP seçim bürosuna girdi.