Siyaset Dünya basını yürüyüşü böyle gördü

Dünya basını yürüyüşü böyle gördü

11.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Yürüyüşü dünya basınında da büyük ilgi uyandırdı.

Dünya basını yürüyüşü böyle gördü

Reuters Haber Ajansı gelişmeleri “Türkiye’nin iki büyük şehrinde binlerce insan, muhalefet milletvekilinin casusluk suçlamasıyla 25 yıl hapis cezası alıp tutuklanmasını protesto etmek için sokaklara çıktı” ifadeleriyle aktardı.
İngiltere merkezli Times gazetesi “Mitinge kaç kişinin katıldığı kesin olarak bilinmese de, kitlesel gösteri 25 günlük protesto yürüyüşünü tamamlayan 68 yaşındaki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için bir zaferi resmediyor” ifadesini kullandı. Financial Times ise “Muhalefet partisi Erdoğan’ın otoriter yönetimine karşı yürüdü” başlığını kullandı. Guardian gazetesi de yürüyüşün, Gezi Parkı protestolarından beri en büyük muhalif hareket olduğuna dikkat çekti.
Fransız Le Monde gazetesi, “Ülkede daha önce eşi benzeri görülmemiş girişim” başlığını kullandı. Alman medya kuruluşu Deutsche Welle, “CHP sokakta, Kılıçdaroğlu yürüyor” sözleriyle duyurduğu yürüyüş için “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘adalet yürüyüşü’ne CHP’ye yönelik eleştiriler ve birlik çağrıları aynı anda eşlik ediyor” yorumunu yaptı.