Siyaset ‘Dünya merhametle kurtulur’

‘Dünya merhametle kurtulur’

08.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, sanayi devriminin tabiata olduğu kadar insanın manevi tabiatına da büyük zararlar verdiğini belirterek, “Teknolojik ilerlemeyle eş zamanlı olarak manevi ilerleme sağlayamıyoruz” dedi.

‘Dünya merhametle kurtulur’

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezine düzenlenen ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı Merhametin Dili Kuş Dili Vakıf Haftası’ programı kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Dünyanın gittikçe bencilleşen, tüketmeyi bir alışkanlık haline getiren insan kalabalıklarıyla dolu olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, “Sanayi devrimi dediğimiz şey, tabiata olduğu kadar insanın manevi tabiatına da büyük zararlar verdi. Teknolojik ilerlemeyle eş zamanlı olarak manevi ilerleme sağlayamıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Toprağın erozyona uğraması gibi değerlerin de zamanın erozyonuna uğradığını söyleyen Erdoğan, merhamet duygusunun yerleşmediği kalbin ilelebet kan pompalayan bir organ olmaktan öteye gidemeyeceğini ifade etti. Erdoğan, “Sahip olduğumuz tüm değerleri, kaybolmadan gelecek nesillere aktarmak için uğraşırken, vakıf kültürünü birinci sıraya koyalım. Çünkü dünya kurtulacaksa, merhametle kurtulacak” dedi.

‘Vakıf İnsan Ödülü’ne açtığı köpek hastanesi ile Ünal Nafiz Hekim, Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent ve Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar layık görüldü. Ödülleri Emine Erdoğan verdi. l ANKARA DHA