Siyaset Dünyaya millet olma dersini verdiniz

Dünyaya millet olma dersini verdiniz

03.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminin merkez üssü Akıncı’nın bulunduğu Kazan’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kazan’da 9 şehidimiz, 90’ı aşkın gazimiz var... Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz, birileri anlamasa da” dedi

Dünyaya millet olma dersini verdiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 9 vatandaşın şehit düştüğü Ankara’nın Kazan ilçesine teşekkür ziyaretinde bulundu. Darbe gecesi Atatürk Havalimanı’na indiğinde on binlerce kişi tarafından karşılandığını anlatan Erdoğan, “Ben milletimin arasına eşimle, torunlarımla beraber karıştığımda üzerimizden F16 alçakça alçak uçuş yapıyordu. Ses hızını aştığı zaman bomba etkisi yapar, onunla halkımı ürkütmeye, korkutmaya çalışıyorlardı ama halkım hiç aldırış etmedi” dedi.

Kazan Belediye binası önünde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, şunları kaydetti:

- HESABA ÇEKTİNİZ: 15 Temmuz alçak darbe girişiminin en onurlu ve en haysiyetli mücadelesini veren ilçelerden biri Kazan. Zira, Mürted Üssü’nü sizler burada gerektiği şekilde hesaba çektiniz. İnanıyorum ki sizlerin o onurlu, haysiyetli direnişiniz, sizlerin o şehadete yürüyüşünüz, sizlerin o demokrasiye sahip çıkışınız, bu dünyada bir örnek teşkil etmiştir.

- MİLLET OLMA DERSİ: Bu millet çok aziz bir millet. Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz, birileri anlamasa da.
Birileri Fetullahçı Terör Örgütü’nün başına da vagonlarına da sahip çıksa da sizler onlara gereken dersi verdiniz. ‘İnlerine gireceğiz’ dedik, işte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız... Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanlara bunun hesabını soracaktır. Bizimle hep içeride ve dışarıda uğraştılar. Yeri geldi, başında olduğum partimizi kapatmaya çalıştılar, Gezi eylemleri yapmaya kalktılar, 17-25 Aralık yargı ve polis darbesini yapmaya çalıştılar.

- HESAP EDEMEDİLER: Bu yapı 15 Temmuz’da, TSK’nın içindeki azınlık üniformalıyla darbe girişimi yapmaya kalkıştı. Ama bir şeyi hesap edemediler, bu asil millet ayağa kalkarsa ne olur? Bunun hesabını yapmadılar. Bunlar zannettiler ki F-16, F-16’larla durdurulur, helikopterler, helikopterle durdurulur, tanklar, tanklarla durdurulur, toplar, toplarla durdurulur, silahlar, silahlarla durdurulur. Ama bunlar bir şeyi unuttular, tüm bunların karşısında bu asil millet kendisini ortaya koyarsa ne olur bunu düşünmediler. Kazan’da 9 şehidimiz, 90’ı aşkın gazimiz var. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin etrafında 29 şehidimiz, 36 gazimiz var. Özel Kuvvetler’de 56 şehidimiz var ve onları alçakça, insafsızca, bu milletin paralarıyla alınmış F-16’larla, helikopterlerle bombalayarak vurdular. Kimdi bunlar? Bunlar Ahmet’ti, bunlar Mehmet’ti, bunlar Hasan’dı, bunlar Hüseyin’di. Vuranlar kim? Bunlar alçak, güya Ahmet, güya Hasan, güya Mehmet’ti.

- OYUNUM GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR: Dünyada bazı ülkeler vardı ki hala bunu benim bir oyunum olarak göstermeye çalışıyordu. Nasıl oluyor da ölüm için bir oyun tezgahlıyorsunuz? Kendiniz ölüme gidiyorsunuz, nasıl oluyor bu iş? Arkamızdan helikopterler, uçaklar geliyor, nasıl oluyor bu iş? İşte bunlar bizi tanıyamadılar, tanıyamayacaklar. Şu anda madden, manen 15 Temmuz bize çok şeyler öğretti. Her olanda hayır vardır. Siz, şer zannedersiniz onda hayır vardır, hayır zannedersiniz şer vardır. İlahi ferman bu. Biz şimdi bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz.

- ÇATLIYORLAR, PATLIYORLAR: 20 Aralık’ta İstanbul Boğazı’nın altından otomobillerin geçişine imkan verecek Avrasya Tüneli açılacak. 18 Mart’ta da Çanakkale’nin Asya ve Avrupa yakalarını birbirine bağlayacak köprünün ihalesi gerçekleştirilecek. Kanal İstanbul için de ihale süreci başlayacak. Zaten buna tahammül edemiyorlar, bunu hazmedemiyorlar. Bundan dolayı çatlıyor, patlıyorlar. ‘Niye kıskanıyorsunuz? Çalışın sizin de olsun’ diyoruz onlara. Çalışıyoruz, koşturuyoruz, oluyor, daha da olacak. İnşallah eğitim sisteminde, sağlık sisteminde muasır ülkelerin üzerine çıkıyoruz, çıkacağız.

Haberin Devamı

Kahraman Kazan tabelası

Dünyaya millet olma dersini verdiniz


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti Kazan’da heyecan yarattı. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteklerini ve ziyareti dolayısıyla teşekkürlerini ifade etmek amacıyla ilçeye giden yolun kenarına çeşitli pankartlar astı. Kazan ilçesinin girişi Türk bayraklarıyla donatıldı. İlçeye giden yol kenarına, “Cumhurbaşkanımız yanınızdayız”, “Sayın Cumhurbaşkanımız kahraman Kazan’a hoş geldiniz”, “Kazan direndi, Türkiye kazandı”, “15 Temmuz’da kefenimizle yola çıktık, milli irade kazandı” ve “Direnişten dirilişe” yazılı pankartlar asıldı. Kazan Belediyesi tarafından ilçenin girişindeki trafik tabelasının, “Kahraman Kazan” şeklinde değiştirilmesi de ilgi çekti.

Haberin Devamı

Halisdemir’in evine ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 1,5 saat süren basına kapalı ziyaretin ardından Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı. Erdoğan’a ziyaretinde, eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Valisi
Ercan Topaca da eşlik etti.

Şehit aileleriyle buluştu

Dünyaya millet olma dersini verdiniz


Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında 9 vatandaşın şehit düştüğü Ankara’nın Kazan ilçesini ziyaret etti. Belediye toplantı salonunda şehit aileleriyle buluşan Erdoğan teşekkür etti. Emine Erdoğan da şehit aileleriyle yakından ilgilendi.