Siyaset Duraksamadan istifa etmeli

Duraksamadan istifa etmeli

14.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın CHP’li milletvekillerinin 2016’da cezaevinde yaptığı ziyaretlerin dökümünü basına servis ettiğini belirterek, “Anlıyoruz ki Adalet Bakanlığı, akademisyenler bildirisine imza atan akademisyenleri KCK’lı, Can Dündar ve Erdem Gül’ü de DHKP/C’li diye kodlamış. Adalet Bakanlığı’nın daha mahkeme sürerken, daha iddianame ortaya çıkmadan bu kişileri suçlu ilan edip ona göre kodladığı anlaşılıyor. Suçu kanıtlanmamış kişilere suçlu damgası vurmuş demektir. Adalet Bakanı’nın duraksamadan istifa etmeli” dedi.

Duraksamadan  istifa etmeli

Özel, şunları kaydetti: “Parlamentonun denetim görevini yaparken, milletvekillerinin birlikte ya da ayrı ayrı cezaevlerine gitmesi son derece önemlidir. Bu ziyaretleri işlevsizleştirerek bir suç gibi göstermeye çalışıyor. Ziyaretleri; ziyaret edilen kişinin siyasal görüşüne verilen bir destek gibi göstermek son derece tehlikeli.

Haberin Devamı

Kendi imzası var

Tüm ziyaretlerin altında Adalet Bakanı’nın onay imzası var. Bu bir suç olsa, altına imza koymaması gerekir. Ben bu noktada Bakanı Hitler’in Adalet Müşaviri’ne benzetiyorum. Hâkim ve savcılara, ‘benim yerimde Führer olsa ne düşünürdü diyerek karar verin’ diyen müşavire benzetiyorum. Cumhurbaşkanı yaptığı hatayı anladı ve sözlerinden geri adım atıyor. Adalet Bakanı ise tam tersine meseleyi yanlış ifade ettiği çarpık haliyle savunmaya ve sahte kanıtlar bulmaya çalışıyor.”