Siyaset DYP: Memur işi yasayla çözülsün

DYP: Memur işi yasayla çözülsün

31.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

DYP: Memur işi yasayla çözülsün

DYP: Memur işi yasayla çözülsün


ANKARA Milliyet


       DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci, bölücü ve irticai faaliyetlere katılan memurların görevden uzaklaştırılmalarının kanun hükmünde kararname ile değil yasayla düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
       Ekinci, dünkü basın toplantısında, bölücü, yıkıcı ve irticai faaliyetlere karışan memurlar sorununun hukuk devletine yaraşır tarzda çözülmesini istediklerini belirterek, konunun TBMM'ye getirilmesini istedi. Hükümeti hukuk dışı yaklaşım içinde olmakla suçlayan Ekinci, "Millet egemenliğinin yerine devlet egemenliğini koymakta, polis devleti düzeni kurmaktadır. Sorunlara bakarken sağır ve kördür" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
       "İrticai davranışta bulunan bir kimse için aman devletten atılmasın diyen biri çıkmaz, ancak Türkiye, demokratik hukuk devletidir. Yasaları vardır. Bu meseleyi KHK ile çözerseniz bu, Anayasa'ya aykırı olur. Bu konuda yasa çıkması lazım. KHK'den, Başbakan'ın ve bakanların boş kararnameye imza attıkları anlaşılmıştır. Bu KHK, Anayasa'ya aykırıdır, bazı endişelerimiz var. Memur kıyımını gerçekleştirecek, kadrolaşmayı sağlayacak, devleti jurnalciliğe sokacak, memurları birbirine düşürecek. Ayrıca, memurların işine hukuksuz bir şekilde son verilecektir."

Yazarlar