Siyaset Edirne’den Kars’a, Dünya’dan Mars’a, çıksın artık bu yasa

Edirne’den Kars’a, Dünya’dan Mars’a, çıksın artık bu yasa

01.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’nin iki kanayan yarası” olarak nitelendirdiği taşeron işçiler ile emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Edirne’den Kars’a, Dünya’dan Mars’a, çıksın artık bu yasa

İktidarın kamudaki taşeron işçilere kadro vaadini yerine getirmediğini, birçok taşeron işçiye çeşitli bahanelerle kadro verilmediğini öne süren Hürriyet, kadroya geçirilen işçilerin çoğunun da önceki çalışma yaşamlarında kazandıkları haklardan feragat etmelerinin istendiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Emeklilik koşullarının tüm yurttaşlar için yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Hürriyet, “İdamda bile geriye işletilmeyen yasalar, ne yazık ki emeklilikte yaşa takılan insanlara karşı geriye işletilmiş ve binlerce insanımız mağdur olmuştur” dedi.

Ülkenin kaynakları ve imkanlarının adil dağıtılması halinde herkese yeteceğini kaydeden Hürriyet şöyle devam etti:

“İktidarın istediği herkese var da, bu insanlara gelince ‘para yok.’ Bu insanlar kendi ülkelerinde Suriyeliler kadar bile değer görmüyor. Erken emeklilik değil, hakkı olanı isteyen ama AKP ve MHP’ye takılan EYT’liler için buradan bütün partilere sesleniyorum: Edirne’den Kars’a, Dünya’dan Mars’a, çıksın artık bu yasa.” l TBMM AA