Siyaset Egemen Bağış’ı değil Beren Saat’i tanıyorlar

Egemen Bağış’ı değil Beren Saat’i tanıyorlar

18.12.2010 - 00:38 | Son Güncellenme:

Mevlana Üniversitesi’nin akademik yıl açılışında konuşan Bülent Arınç, toplumun siyasetçileri tanımadığından şikayet etti ve “Beren Saat’i, Kıvanç Tatlıtuğ’u daha fazla tanıyorlar” dedi

Egemen Bağış’ı değil Beren Saat’i tanıyorlar

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Konya’da Mevlana Üniversitesi’nin 2010- 2011 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada toplumun siyasetçileri fazla tanımadığını belirterek, Beren Saat’i, Kıvanç Tatlıtuğ’u ise herkesin tanıdığını söyledi.
Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya’ya gelen Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı toplu açılış törenine eşlik ettikten sonra Mevlana Üniversitesi’ne geçerek, Yeni Akademik Yıl açılışına katıldı.

‘Mevlana evrenseldir’
Burada Mevlana’nın evrenselliğini anlatan Bülent Arınç, salondaki üniversite öğrencilerine, arkadaşlarını ve ailelerini sevmeleri ve saygılı olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
Arınç, “Bu sıraları iyi değerlendirin. Kavgayı, çatışmayı bir tarafa bırakın. Bilgi ve hikmetin peşinden koşun. Geçmişin çatışmacı kültürünü çöpe atın. Birbirinizi anlamaya çalışın. Hem bireysel, hemde ülkenin sorunlarını medeni bir şekilde konuşarak, meseleler üzerinde özgürce fikir yürüterek kavuşturun ” diye konuştu.
Toplumun siyasetçileri fazla tanımadığını da belirten Bülent Arınç, Beren Saat’i, Kıvanç Tatlıtuğ ’u ise herkesin tanıdığını söyledi. Arınç, şöyle devam etti:

‘Vekil sayısını bilmiyorlar’
“Bir televizyon kanalında, bir programa rastladım. Bir muhabir İstanbul’da meydanlarda vatandaşlara sorular soruyor. Bir çok insan da, güldürecek cevaplar veriyor. 20 kişiye sordular. Birçoğu milletvekili sayısını bilmiyor.
Ülkemizde senatonun olup olmadığı bildirilmiyor. Milletvekillerinin, bakanların fotoğraflarını gösteriyorlar. Birçoğu tanımıyor, bazıları, ‘Bu Ezel dizisinde oynuyor’ diyor. Ama fotoğraflarda, Beren Saat’i, Kıvanç Tatlıtuğ ’u herkes biliyor. Allah’tan benim fotoğrafımı göstermediler.
Egemen Bağış ’ın yakışıklı bir fotoğrafını gösterdiler. 20 kişiden tanıyan olmadı. Sokak kültürü ve televizyon kültürü, sizleri komik şeylerle karşılaştırabiliyor. Herşeyini sokak kültürüyle sağlamış insanlarla, bir ülkenin kalkınması güçlenmesi mümkün değil. ” Konuşmanın ardından Arınç ’a fahri doktora ünvanı verildi.

Haberin Devamı

Üniversitelerde ölüm kol geziyordu
Üniversitelerin ölümün kol gezdiği mekanlara dönüştürülmesine izin verilmeyeceğini belirten Bülent Arınç, “Üniversiteler, evrensel değerlerin beşiğidir. Buralara illegal örgütler değil, siz bilim gençleri varlığınızı göstereceksiniz. Üniversiteleri, 12 Eylül öncesinde olduğu gibi, boykotların, kavgaların, silahlı çatışmaların yaşandığı, ölümün kol gezdiği mekânlara çevrilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Biz üniversitelerin, toplumsal görüşmenin ilerlemenin, büyümenin, en önemli öncüsü olarak görmek istiyoruz.”