Siyaset Eğilmeyeceğiz dimdik olacağız

Eğilmeyeceğiz dimdik olacağız

23.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan, ‘Dik dur eğilme bu millet seninle’ sloganları üzerine “Eğilmedik, eğilmiyoruz, eğilmeyeceğiz, korkmadık, korkmuyoruz korkmayacağız, ayaktayız, dimdik olacağız” dedi

Eğilmeyeceğiz dimdik olacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Her türlü teröre karşı bütün insanlığı birlikte davranmaya davet ediyorum” dedi. Davutoğlu, partisinin grup toplantısında daha önce örneğine rastlanmayan oranda sesini yükselterek yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
İNSANLIĞA DAVET: Brüksel’de meydana gelen ve terörün küresel yüzünü bir kez daha gösteren saldırıyı lanetliyor, Belçika hükümetine ve halkına taziyelerimi sunuyorum. Geçtiğimiz hafta Brüksel’deydik. Bugün burada tekrar küresel teröre ve her türlü teröre, DAEŞ, PKK ya da DHPK-C, her türlü teröre karşı bütün insanlığı birlikte davranmaya davet ediyorum.
DİMDİK AYAKTA OLACAĞIZ: (Dik dur eğilme bu millet seninle sloganları üzerine sesini yükselterek) Çanakkale’de Seyit onbaşılar nasıl eğilmedilerse Allah şahit olsun, Meclis şahit olsun ki biz de eğilmedik, eğilmiyoruz, eğilmeyeceğiz. Yılmadık, yılmıyoruz, yılmayacağız. Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Ayaktayız, ayakta dimdik olacağız. Kıyamete kadar bu milletin istikbalini korumaya canımız pahasına her daim seferber olacağız. Onlara ve onların arkasındaki güçlere de sesleniyorum; sizler bu milletin iradesini sarsamayacaksınız. Milletimize de seslenmek istiyorum. Terör öncelikle paniğe kapılmamızı ister. Teröre karşı en etkili cevap en etkili çözüm milletimizin el ele vererek dayanışma içinde olmasıdır. Asla umutsuzluğa kapılmayın. Bu ülkeye, hükümetimize asla inancınızı kaybetmeyin. Biz sizin desteğinizle birçok kumpası atlattık. Emin olun bu kurabilecekleri son pusu. Onun için bütün hainleri bir araya topladılar. Bu şebekeyi çökerttiğimizde Türkiye’nin önü çok açık olacak...
EY AKADEMİSYENLER: Buradan bir kez daha bu sözde barış havarilerine soruyorum; şu son 1 ay içinde onlarca insan canlı bomba saldırılarında katledilmiş, güvenlik güçlerimiz PKK’lı teröristlerce şehit edilmiş, siviller ölmüş, şehirler yakılmış, neredesiniz ey adınlar, akademisyenler? Hangi vicdanla şimdi bütün bu olanları, öldürülenleri unutup, tekrar tekrar bize saldırıyorsunuz? Neden PKK’yı lanetleyen bir bildiri yayınlamıyorsunuz? Bildiriyi bırakın, neden PKK’ya dair bir eleştiri cümlesi dahi kuramıyorsunuz? Acaba Brüksel’deki bu saldırılardan sonra Belçika’da herhangi bir aydın, akademisyen kendi hükümetine dönük bir eleştiri getirecek mi? Paris saldırısından sora getirdiler mi? Ama bizde maalesef Suruç saldırısından bu yana ne zaman bir terör olayı olsa birileri çıkıp devlete, hükümete, Cumhurbaşkanımıza ve bizlere hakaretler yağdırıyorlar. rtık bu maskeler inmiştir.
GARİP SİYASİ TOPLULUK: Her gün devleti hükümeti eleştirip PKK’ya tek laf edemeyen HDP’yi size anlatmama gerek yok. Beni asıl şaşırtan CHP’nin durumu. CHP’ye oy veren vatandaşlarımızın da seslerini yükseltmelerini bekliyorum. Kılıçdaroğlu’nun terör konusunda kendinden net bir tutum görebilmiş değiliz. Terör eylemleri sonrasında duyduğumuz temelsiz bir Ak Parti eleştirisi. Terör örgütüne tek bir ciddi söz söylemeden hükümeti yıpratmaya çalışıyor. Kendi milletvekili örgütün kanalına girerken sesi çıkmıyor. Zaten CHP ana muhalefet partisi olmasına rağmen giderek, garip bir siyasi topluluğa dönüşüyor. PKK’lı teröristler HDP’liler için ne ifade ediyorsa, DHKP/C’li teröristler ve paralel örgüt de CHP için neredeyse aynı anlamı ifade ediyor. DHKP/C’den gelen hiçbir terör eylemini CHP açık bir şekilde kınamadı.

Haberin Devamı

Bahçeli’ye teşekkür

Terör olaylarının sonrasında ziyaret talep edip bize gelen ve açık destek beyan eden Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Böyle günlerde nasıl bir tavır alınması gerektiğinin güzel bir örneğini sergilediler. Bakanlar Kurulu’na ara verdim, ‘Sadece destek için geldik, desteğimiz yanınızda’ dediler. İşte bizim görmek istediğimiz muhalefet tarzı bu. Ümit ederiz bundan Kılıçdaroğlu da bir ders alır.

‘Bedduası işlemez’

Paralel Yapı’nın elebaşı, geçen gün bir Rus gazetesine verdiği röportajda, Türkiye’yi ‘terör devleti’ diye tanımlıyor. Amerika’da kalıp Rus gazetesine demeç veriyor; sonra da hala masum olduğunu iddia edip bizlere beddualara devam ediyorlar. Onların bedduası işlemez. Çünkü bizim arkamızda milletin duası var, Çanakkale şehitlerinin duası var. Yeni bir beddua kaseti çıkmış görmüşsünüzdür.

Haberin Devamı

‘İpotek altına girer’

Hodri meydan çağrımıza, fezlekeleri değil milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıralım demeye başladılar. Açıkça söylüyorum. Bu, ipe un sermek, olayı laçkalaştırmaktır. Bu gayrimeşru istek, TBMM’nin iradesine ipotek koymaktır. Siyasetçi kimseden korkmadan hür vicdanıyla konuşmalıdır. Bunun yasal güvencesinin ortadan kalkmasına asla müsaade etmeyiz. Gayrimeşru istek gerçekleştirilir, dokunulmazlık kaldırılırsa, TBMM iradesi ipotek altına girer.