Siyaset ‘Ekonomik savaş’ta ortak akıl çağırısı

‘Ekonomik savaş’ta ortak akıl çağırısı

14.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Ekonomik savaş’ta ortak akıl çağırısı

CHP MYK dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK toplantısı devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve yeni Parti Sözcüsü Faik ÖztrakÖztrak, ilk basın toplantısını düzenledi. Öztrak, Ordu’daki sel felaketiyle ilgili görevlendirilen parti heyetinin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı incelemelerin değerlendirildiğini, heyetin raporunun tamamlanmasının ardından ayrıntılı bir açıklamanın yapılacağını söyledi. Öztrak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

TÜRKİYE DOLARKOLİK: Trump’ın yaptırımları ülkede spekülatif bir atağa neden olmuştur. Ama bu atağın bu kadar büyük etki yapmasının asıl nedeni son Türkiye’nin içine düşürüdüğü borç batağıdır. Türkiye, 2007’den sonra uygulanan, ekonomiyi sıcak parayla şişirmeye dayanan yanlış ekonomi politikalarıyla, dolarkolik hale getirildi.

EKONOMİ MASASI: MYK toplantımızda ekonomideki sorunlara çözüm üretebilmek, bu konuda stratejileri geliştirebilmek, yardımcı olabilmek için bir masa kurduk. Bunun amacı Türkiye’nin IMF kapısına düşmesini engellemektir. Bu masada hem MYK’da ilgili arkadaşlarımız hem de milletvekili arkadaşlarımız olacaktır. Ayrıca, her ilden bir il başkan yardımcısı arkadaşımız, illerdeki ekonomik sorunları takip edecekler. Biz de bu konudaki tedbirleri gerekli yerlere önereceğiz.

Haberin Devamı

TBMM TOPLANMALI: Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın en zor günlerinde savaşı Meclis’ten yönettti. Madem ekonomik savaş diyorsunuz, bu işin altından tek adam olarak kalkamazsınız. Meclis, TBMM Başkanı tarafından toplantıya çağırılmalı, ortak akıl harekete geçirilmelidir.