Siyaset Elçi’nin kızı Başbakan Müşaviri

Elçi’nin kızı Başbakan Müşaviri

06.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kürt siyasetinin önemli ismi Şerafettin Elçi’nin kızı Zerin Elçi Coşkun, Başbakan Davutoğlu’nun müşavirlik görevine atanırken, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun yardımcılığına ise eşi Ayşe Sinirlioğlu getirildi

Elçi’nin kızı  Başbakan Müşaviri

Ankara’da iki yıl önce vefat eden Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Şerafettin Elçi’nin kızı Zerin Elçi Coşkun, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun müşavirlik görevine getirildi. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’na da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun eşi Ayşe Sinirlioğlu resmen atandı.
Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı ile ilgili atama kararları dün Resmi Gazete yayımlandı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’na Ümit Yalçın ve Büyükelçi Ayşe Sinirlioğlu getirildi. Ayşe Sinirlioğlu, böylece eşinin yardımcısı konumundaki bir göreve resmen atandı. Daha önce Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi olan Ayşe Sinirlioğlu, eylülde müsteşar yardımcısı vekili olarak görevlendirilmişti.

Basın ekibinde
Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğü’ne Can Dizdar, Tercüme Dairesi Başkanlığı’na Armağan İnci Ersoy, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı’na Fatih Yıldız, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı’na İhsan Mustafa Yurdakul, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı’na Salih Mutlu Şen atandı. Amerika Genel Müdür Yardımcılığı’na Ece Öztürk Çil, Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcılığı’na Hatice Oya Tungaçağlı, Kuzey Avrupa ve Baltıklar Genel Müdür Yardımcılığı’na Füsun Aramaz, İkili Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcılığı’na, Şebnem Cenk tayin edildi.
Resmi Gazete’de yer alan atamalar ile Başbakanlık Müşavirliği görevlerine Selma Üçüncoğlu ve Zerin Elçi Coşkun atandı. Daha önce CNN Türk, Reuters Ajansı ve CNBC-e televizyonunda görev yapan Zerin Elçi Coşkun’un, Davutoğlu’nun basın danışmanı Osman Sert’in ekibinde görev yapacağı öğrenildi. Zerin Elçi Coşkun, Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Şerafettin Elçi’nin kızı.

Elçi 49’lar Davası’ndan
Hukuk fakültesi mezunu olan ve 49’lar davasından yargılanmış olan Şerafettin Elçi, 8 ay boyunca Diyarbakır Cezaevi’nde yattı. 1977’de Mardin Milletvekili seçilerek Meclis’e girdi ve 1978-1979 arasında Ecevit hükümetinde Bayındırlık Bakanı olarak görev yaptı. 12 Eylül darbesi sonrası 30 ay hapis yattı. Elçi, 2012’de vefat etmişti.