Siyaset ‘Eleştirilere gülüyorum’

‘Eleştirilere gülüyorum’

08.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin Adana mitinginde bir grup gazetecinin ismini saymasıyla başlayan eleştirilere ilişkin olarak, CHP olarak gazetecilerin tutuksuz yargılanması ve yazdıklarından dolayı tutuklanmaması ilkesi çerçevesinde hareket ettiklerini vurgulayarak, “Partimi FETÖ ile yanyana göstermek isteyenlere güler geçerim” dediği belirtildi.

‘Eleştirilere gülüyorum’

Kılıçdaroğlu, dün partisinin 2.5 saat süren MYK’sında partisinin Adana mitinginde bir grup gazetecinin ismini sayarak, kitleye “burada” dedirtmesiyle başlayan parti içi tartışmalara değindi. Kılıçdaroğlu’nun, “146 gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede kimse demokrasi olduğundan dem vurmasın. CHP olarak bir ilkeyi savunuyoruz” dediği öğrenildi.
Adana’daki mitingin başarılı geçtiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu’nun, “Bu mitingi gölgelemek istediler ama beni eleştiren bazı kesimlere ben açıkçası gülüyorum. Balyoz’da Ergenekon’da ve diğer tüm kumpas davalarında ortaya koyduğum tavır hafızalarda. Grup toplantılarımı ayırdım, Silivri’ye gittim hatta bir ifadem nedeniyle ben gelmeden önce fezlekem Ankara’ya geldi. O mitingde tutuklu oldukları gerekçesiyle ilkesel olarak ismini andığım gazeteciler de o gün beni eleştiriyordu, bunu ben bilmiyor muyum. Ama CHP olarak her zaman hukukun, demokrasinin yanında olmayı sürdüreceğiz” dediği ifade edildi.
‘İşbirlikçiler’
Kılıçdaroğlu, “Partimi FETÖ ile yanyana göstermek isteyenlere güler geçerim. FETÖ’cülerle siyasette yanyana gelmeyen bir tek ben varım, CHP var. Benim kişisel ömrüm, partimin kurumsal tarihi Gülen grubu ile mücadeleyle geçti. İktidar Balyoz ve Ergenekon sürecinde FETÖ ile ve diğer yandaşlarıyla bizi darbecilikle suçluyordu şimdi de yanına aldığı yeni işbirlikçilerle partimizi darbecilikle suçluyor. AKP, geçmişte FETÖ ile işbirliği yaptı, şimdi başka cemaatleri büyütüyor” ifadesini kullandı.

Kahraman’a ‘geçmiş olsun’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rahatsızlığı nedeniyle bir süre tedavi gören TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a TBMM’deki makamında “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, 40 dakika süren ziyaret çıkışında “Kürsüde kendisini görünce, bir hayli kilo vermiş Sayın Başkan, dolayısıyla arkadaşlarımla beraber uğradık, geçmiş olsun dileğinde bulunduk” dedi. Ziyarete katılan isimlerden Grup Başkanvekili Levent Gök, “Bugünün aynı zamanda Kahraman’ın doğum günü olduğunu öğrendik, onu da kutladık” dedi. l ANKARA Milliyet