Siyaset Emine Erdoğan Çamlıca Camii’nde sergi açtı

Emine Erdoğan Çamlıca Camii’nde sergi açtı

12.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan dün Üsküdar’daki Büyük Çamlıca Camii’nde “Geleceğin Yıldızları İçin Karma Eserler Sergisi”nin açılış törenine katıldı.

Emine Erdoğan Çamlıca Camii’nde sergi açtı

Erdoğan, “Açılışının hemen ardından Büyük Çamlıca Camii’nin böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapması, son derece sevindirici. Bugün burada, hayırseverlerin bağışladıkları eserlerden oluşan bir sergi göreceğiz. Sergiden elde edilecek olan gelir, İbn Haldun Üniversitesi’nin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılacak. İnanıyorum ki, buraya ekeceğimiz ilim tohumları, geceleri yolumuzu aydınlatan yıldızlar gibi, medeniyet ufkumuzu da aydınlatacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sahip olduklarımızı, bilhassa böylesine nadir eserleri ilim yolunda vakfetmenin insana verdiği hazzın tarifi yapılamaz. Medeniyetimizi temsil eden eserlerin, yine medeniyet inşasında hizmete sokulması takdire şayandır. Bu serginin bize işaret ettiği önemli bir husus da, koleksiyonerliğin önemidir. Zira koleksiyonerlik, geçmişle şimdi arasındaki devamlılığı sağlar. Buradaki eserler de, aidiyet dünyamızın ne kadar geniş ve zengin olduğunu gösteriyor.”

‘İlim başımızın tacı’

“Kıymetli misafirler, Peygamberimiz bir hadis-i şerifinde ‘İlim Çin’de de olsa arayınız. Çünkü ilim öğrenmek her Müslüman’a farzdır’ buyuruyor. İlim başımızın tacı, medeniyetimizin temelidir. Bu yolda atılacak her adım kutsaldır. O nedenle bu sergiye katkıda bulunan herkesi tebrik ediyor, gençlerimizin ilim yolunda başarılı neferler olmasını temenni ediyorum. Bütün dostlarımızı muhabbetle selamlıyor, sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Haberin Devamı

Geliri öğrencilere

Ramazan sonuna kadar sürecek olan sergide yer alan 233 eserin satışından elde edilecek gelir İbn Haldun Üniversitesi öğrencilerinin eğitimi için kullanılacak.

Emine Erdoğan Çamlıca Camii’nde sergi açtı

Emine Erdoğan, Darülaceze Başkanlığı’nca düzenlenen iftar programında, Darülaceze sakinleri, gönüllüleri ve personeliyle bir araya geldi. Erdoğan, “Rabbim, tüm annelere uzun ömürler versin. Hiçbir çocuk annesiz büyümek zorunda kalmasın” dedi.