Siyaset Emniyet durulmuyor!

Emniyet durulmuyor!

08.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde Terör, İstihbarat, Organize, Mali, Kaçakçılık ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri’nde görevli aralarında 80 müdür ve amirlerin de bulunduğu toplam 609 personelin yerleri değiştirildi...

Emniyet durulmuyor

17 Aralık operasyonun ardından emniyet birimlerinde yaşanan görevden alma fırtınası son olarak Ankara Emniyeti’nde yaşanan tayinlerle kasırgaya dönüştü. Ankara Emniyeti’nden önceki gün gece yarısı ve dün gerçekleştirilen görevden almalarda 80’e yakını rütbeli personel olmak üzere, toplam 609 personelin yerleri değiştirildi.
Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de görevden alınanlar ve yerlerine atananlar düşünüldüğünde tayin dalgası 2 bine yakın polisi etkiledi.
Görev değişiklikleri arasında en kritik atama Güvenlik Şube müdürlüğü’nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz’ın görevden alınması oldu. Toplumsal olaylardan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olan Azmaz, Ankara Emniyeti’nde Emniyet Müdürü Ay’dan sonra gelen iki numaralı isimdi. Azmaz, Ankara’da Gezi Parkı olayları sırasında Başbakanlık Merkez Binası’nın da aralarında bulunduğu kritik kurumların korunmasında ve olaylara müdahale edilmesinde yol haritasını çizen isim olara ön plana çıkmıştı.
Azmaz’ın Ankara’da olaylı geçen 29 Ekim kutlamaları sırasında burnu da kırılmıştı. Azmaz, Ankara Emniyeti kadrosundan çıkarılarak, Elmadağ Polis Meslek Yüksekokulu’na gönderildi.

Ortalık toz duman
Görevden almalar kapsamında istihbarat şube müdürlüğünde görevli aralarında rütbelilerin de bulunduğu 40’a yakın isim değişik birimlere gönderildi. Bir diğer önemli görevden alma da terörle mücadele şube müdürlüğünde yaşandı. Bu şubede 36’sı rütbeli olmak üzere 40 personelin görev yerleri değiştirildi.
Organize, kaçakçılık, siber, narkotik ve mali suçlarla mücadele şube müdürlüklerinde de rütbeli personellerin de aralarında bulunduğu çok sayıda memurun görev yerleri değiştirildi. Asayiş şubesinde de şube müdür yardımcısı ve büro amirlerinin büyük kısmı değişti. Bu şubelerden görevden alınan rütbeli personel ve memurlar “pasif” olarak nitelendirilen şube ve ilçe emniyet müdürlükleri ile karakollara gönderildi. Gönderilen bu personellerin yerlerine ise polis okulları, karakollar ve il dışından tayinlerin yapıldığı öğrenildi.

Redhack’i yapan da gitti
Görevden alınan isimler arasındaki Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kadir Ayaz, Siber Suçlar Şube Müdürü olduğu dönemde kamoyunda ses getiren Redhack operasyonunu gerçekleştirmişti. Ayaz, bu operasyonun ardından Kaçakçılık Şubesi’ne tayin edilmişti. Cinayet ve gasp bürolarından sorumlu Asayiş Şube Müdür Yardımcısı İlyas Sıtkı ise bir bankacıyı öldüren, ve bir işkadını kaçıran Yargıtay Hâkimi S.T.’nin yakalandığı operasyonu yönetmişti.
Ankara Emniyeti’ndeki görevden almaların önümüzdeki günlerde de süreceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Yeni görevinde 20 gün kalabildi
İstanbul’da Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Ali Sekkin’in görev yeri değiştirildi. Serdar Ali Sekkin “17 Aralık Operasyonu”dan bir gün sonra Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse’nin görevden alınması üzerine göreve getirilmişti. Yapılan değişiklikle Sekkin yaklaşık 20 gün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yapmış oldu. Bir diğer değişiklik de Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yaşandı, şubede görev yapan 2 müdür yardımcısı ve 3 amiri, çeşitli ilçe müdürlüklerinde görevlendirildi.