Siyaset 'En büyük siyasi tehdit CHP zihniyeti'

'En büyük siyasi tehdit CHP zihniyeti'

30.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin başkan adaylarını tanıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa İstanbul acı çekmiştir’ dedi. AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı TBMM Başkanı Binali Yıldırım oldu.

En büyük siyasi tehdit CHP zihniyeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin başkan adaylarını tanıttı. AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı TBMM Başkanı Binali Yıldırım oldu. Erdoğan, Ataköy’deki Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “İstanbul için en büyük doğal tehdit deprem ise en büyük siyasi tehdit de CHP zihniyetidir. CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa İstanbul acı çekmiştir” dedi. Konuşmasına, salondaki katılımcı ve İstanbulluları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’un, tarih boyunca hep insanlığın göz bebeği olmuş, peygamber efendimizin övgüsüyle şereflenmiş tek bir taşına tüm servetlerin feda edildiği bu kutlu şehrin bahtiyar insanlarını selamlıyorum. Bir ayağını Avrupa’ya diğerini Asya’ya bastığı eşsiz coğrafyasında Türkiye’nin de dünyanın da her güzelliğini içinde barındıran, kendisini sevmenin bir ömre bedel olduğu bu şehrin tüm insanlarını selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Hep kahırla devraldık’

En büyük siyasi tehdit CHP zihniyeti

Merhum sanatçı Cem Karaca’nın İstanbul için yazdığı “Hep Kahır” isimli şarkının sözlerine konuşmasında yer veren Erdoğan, sözlerinin devamında 1994 öncesi döneme atıfta bulunarak CHP’ye çok sert sözlerle yüklendi. “Biz İstanbul’u hep kahırla devraldık. Biz bugünlere getirdik” diyen Erdoğan şunları söyledi:

“AK Parti olarak hem büyükşehirde, hem de ilçelerde tüm benliğini İstanbul’a adamış adaylarla yola çıkacağız. İstanbul güzel olduğu kadar nazlı bir şehirdir. Öyle bir nazlı ki asla ihmale gelmez. Hizmet de ihmale gelmez. Caddeleri çukurdan geçilmez, Haliç’i kokudan yanına varılmaz hale gelir. Mesela insanı ihmale gelmez. Böyle bir şehirde ne aç açıkta, ne mahrum, mağdur, ne umutsuz yaşamaya tahammül edemez. Bunun için biz İstanbul’a hep layık olduğu şekilde muamele etmenin çabası içinde olduk. 1994’te İstanbul’un yönetimini devraldığımızda karşımızda öyle ihmal edilmiş, öyle örselenmiş, öyle sahipsiz bırakılmış bir şehir vardı ki kelimenin tam anlamıyla yüreğimiz cız etti. Ama ne diyor şair, ‘Kazara bir sapan taşı bir altın kaseye değse, ne kıymeti artar taşın, ne kıymetten düşer kase.’ Biz de bu inançla, hemen kolları sıvadık. Ekibimizle İstanbul’u hak ettiği hizmetlere kavuşturmak için çalışmaya başladık. Bu süreçte gördük ki İstanbul için en büyük doğal tehdit depremse, en büyük siyahi tehdit CHP zihniyetidir.”

Haberin Devamı

‘Ekipçilik mücadelesi’

“CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa, İstanbul acı çekmiş, kıvranmış, vakit kaybetmiştir. İdeolojik olarak bu partiye oy verenler dışında hiçbir vatandaşımız, CHP’nin İstanbul’a hizmet sunabileceğine inanmadığı için 24 senedir o zihniyeti Büyükşehire yaklaştırmadı. Genel başkanından il başkanına, adaylarına kadar şöyle bir baktığımızda CHP zihniyetinin 1994’ün bir adım ötesine geçemediğini görüyoruz. Sadece konuşuyor, lafazanlık yapıyor, sadece millete hakaret ediyorlar. Ne İstanbul umurlarında, ne Türkiye umurlarında, ne da dünyada ne olup bittiği umurlarında. Varsa yoksa kendi partilerindeki iktidar mücadelesi, adaylık mücadelesi, ekipçilik, hizipçilik mücadelesi. CHP neredeyse sadece bunlardan ibaret bir partidir.

Haberin Devamı

Tabii kendileri de bunun farkında olduğu için her seçim şapkadan başka bir tavşan çıkarmanın peşine düşüyorlar. Bir gün bakıyorsunuz çarşaflı kadınlara rozet takıyor. Bir başka gün müftünün karısı kılığında bir mensuplarıyla tüm insanlara hakaret ediyor. Bir gün bölücü örgütün güdümündeki partiyle el sıkıyorlar, ertesi gün tam tersi görüşleri savunan bir başka partiye göz kırpıyorlar. Velhasıl, her seçim döneminde kılıktan kılığa, şekilden şekle giriyorlar. Transferden transformasyona her türlü siyasi oyun bunlarda mübahtır. Tek bir hedefleri var AK Parti’nin önünü kesmek, şahsıma verebilecekleri her zararı vermek, bunun için kendilerini, siyasi duruşlarını inkar dahil, çeviremeyecekleri numara yok.”

‘Simsiyah faşist duruş’

“Kargayı biz sesinden tanırız, istediği kadar adını değiştirsin. CHP adını da kılığını da değiştirse, söylemini de değiştirse milletimiz onu sesinden tanır. Nasıl mı tanır? Tek parti devrindeki zulmünden tanır. Darbelere, cuntalara verdiği destekten tanır. Sokak teröristlerine sahip çıkmalarından tanır. Ülkesini yurt dışına şikayet edip bu şekilde içeride siyasi rant peşinden koşmasından tanır.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı adayı dahi olmaya cesaret edemeyen genel başkanından tanır. Millete hakaret eden yöneticilerinden, milletvekillerinden, il başkanlarından, belediye başkanlarından tanır. Lafa gelince demokrat, özündeyse ya simsiyah ya kıpkızıl faşist duruşundan tanır. Milletimiz bunları 26 milyon 330 bin kişinin oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanını asmakla, zehirlemekle, darbeyle tehdit eden o bed sesinden tanır. Bakın sahip çıkıyor. Niye? Al birini vur öbürüne. CHP hangi boyaya boyanırsa boyansın, hangi kılığa girerse girsin, milletimiz onu tanır ve hak ettiği yere yerleştirir. Çünkü bizim milletimiz feraset ve basiret sahibidir. Çünkü bizim milletimizin hamuru adaletle yoğrulmuştur. Unutmayınız, kimse AK Parti’ye oy vermek zorunda değil. Biz insanlarımızın önce gönüllerini fethetmek, sonra da oylarına talip olmak durumundayız. Önce ahlâkımızla, karakterimizle, duruşumuzla, hasbiliğimizle, mütevazılığımızla, değerlerimizle milletimizin gönlüne girecek, ardından yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle onların oyunu alacağız. Her şeyden önce bir şeye çok dikkat edeceğiz. Tevazu, samimiyet, gayret... Ve biz 31 Mart’ta kampanyamızı gönül belediyeciliği üzerine bina ettik ve gönül belediyeciliğini yapacağız.

Haberin Devamı

Şimdi sesleniyorum, İstanbul 31 Mart’ta bu şehirde gönlüne girmediğimiz tek bir hemşehrimizi bırakmamaya hazır mısın? İstanbul 31 Mart’a kadar şu Şehr-i İstanbul’da kapısını çalmadık ev, iş yeri, hatırını sormadık insan bırakmamaya hazır mısın? İstanbul büyükşehir ile birlikte, 39 ilçenin tamamını da AK Parti’nin eser siyaseti ile buluşturmaya hazır mısın? Ana kademesiyle, kadın, gençlik kollarıyla bu süreci inşallah başarılı kılacağız. Rabbim şu güzel manzarayı, 31 Mart akşamı da yaşamayı nasip etsin diyorum.”

En büyük siyasi tehdit CHP zihniyeti

İŞTE İLÇE ADAYLARI

- Adalar: Özlem Öztekin Vural
- Arnavutköy: Ahmet Haşim Baltacı
- Ataşehir: İsmail Erdem
- Avcılar: İbrahim Ulusoy
- Bağcılar: Lokman Çağırıcı
- Bahçelievler: Hakan Bahadır
- Bakırköy: Mehmet Umur
- Başakşehir: Yasin Kartoğlu
- Bayrampaşa: Atila Aydıner
- Beykoz: Murat Aydın
- Beylikdüzü: Mustafa Necati Işık
- Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız
- Büyükçekmece: Mevlüt Uysal
- Çatalca: Mesut Üner
- Çekmeköy: Ahmet Poyraz
- Esenler: M. Tevfik Göksu
- Esenyurt: Azmi Ekinci
- Eyüpsultan: Deniz Köken
- Fatih: Ergün Turan
- Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta
- Güngören: Bünyamin Demir
- Kadıköy: Özgül Özkan Yavuz
- Kağıthane: Mevlüt Öztekin
- Kartal: Ebubekir Taşyürek
- Küçükçekmece: Temel Karadeniz
- Pendik: Ahmet Cin
- Sancaktepe: Şeyma Döğücü
- Sarıyer: Salih Bayraktar
- Sultanbeyli: Hüseyin Keskin
- Sultangazi: Abdurrahman Dursun
- Şile: İlhan Ocaklı
- Şişli: Nihal Yıldırım
- Tuzla: Şadi Yazıcı
- Ümraniye: İsmet Yıldırım
- Üsküdar: Hilmi Türkmen
- Zeytinburnu: Ömer Arısoy

Salona Binali Yıldırım’la geldi

Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki tanıtım toplantısı öncesi İstanbul’un farklı ilçelerinden gelen partililer salonu doldurdu. Spor salonu çevresinde ve içinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Salona girmek isteyenler tek tek güvenlik noktalarından içeri alındı. Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları taşıyan katılımcılar, sık sık sloganlar attı. Toplantıyı, ulusal ve uluslararası basından birçok gazeteci takip etti.

AK Parti İstanbul aday toplantısının sloganı “Tevazu, samimiyet, gayret ile” olarak belirlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, salona eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile birlikte geldi. Erdoğan salona girdiğinde tribünlerdeki coşku doruğa çıktı. Toplantının açılış konuşması AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak tarafından yapıldı. Şenocak’tan sonra kürsüye İBB Başkanı Mevlüt Uysal çıktı. Kürsünün solunda TBMM Başkanı Yıldırım’ın, sağ kısmında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterleri yer aldı. Tribünlerde ise AK Parti ilçe teşkilatlarının pankartları dikkatler kaçmadı. Toplantıda Erdoğan için hazırlanan lider isimli video belgeseli de ilk kez gösterildi.

En büyük siyasi tehdit CHP zihniyeti

MHP’Lİ ADAYLAR DA KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur ittifakı kapsamında Beşiktaş, Maltepe ve Silivri’de MHP adaylarının yarışacağını açıklarken, ittifakın Beşiktaş adayı Avukat Serkan Toperi, Maltepe adayı Ahmet Baykan, Silivri adayı da Volkan Yılmaz oldu. Aday tanıtım toplantısında MHP’li adaylar da hazır bulundu. MHP’li adaylar, AK Partili adaylarla birlikte sahnede yer aldı. AK Parti Çekmeköy Adayı Ahmet Poyraz ise sahneye çıktıktan kısa bir süre baygınlık geçirdi. Poyraz’ın yere yığılmasıyla kısa süreli panik yaşanırken, sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından Poyraz’ı salon dışına çıkardı. Poyraz’ın sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi verilirken, aday toplantısının sonunda kürsüde aile fotoğrafı çektirildi.

İSTANBUL ADAYI BİNALİ YILDIRIM: BU GÜZEL ŞEHRE HİZMET BORCUM VAR

İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı açıklanmasından önce barkovizyondan Binali Yıldırım’ın hayatını anlatan bir video yayımlandı. Yıldırım, bazen gözleri dolarak bazen de gülerek hayatını izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En güzide, kıdemli, tecrübeli, pratik, icraatçı bir ismi aday olarak gösterdik. İstanbul buna layık” diyerek Binali Yıldırım’ın adaylığını açıkladı. Yıldırım, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

İstanbul’a hizmet biter mi? İstanbulluya hizmet biter mi? Bitmez. Benim bu şehre, bu güzel şehre daha fazla hizmet borcum var. Her gün metrobüsle ekmeğinin peşine düşen kardeşime borcum var. Her sabah okul yoluna çıkan çocuklara, gençlere borcum var. Hem çalışıp hem evini, dirlik, düzen içinde tutan kadınlara, analara borcum var. En güzel şeyleri hak eden gazilere, engellilere, hastalara borcum var. Hayatını bu vatana adamış amcalara, teyzelerime, yaşlılara borcum var. En güzel şeyleri hak eden gazilere, engellilere, hastalara borcum var. Hepinize borcum var.”

En büyük siyasi tehdit CHP zihniyeti

‘Kayı köyünden Binali’

“Aday arkadaşlarımla, ekip arkadaşlarımla beraber, şimdi bu borcu ödemeye geliyorum inşallah. Buraya Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’ndan geliyorum. Kurtuluş Savaşı’nı yöneten, 15 Temmuz’da hainlerin alçak FETÖ’cülerin terör örgütlerinin sallayıp, yıkamadığı, Türk milletinin çelik iradesini yedi düvele gösteren Gazi Meclis’ten... Orada 81 ilden milletvekili var. Her partiden, her siyasi görüşten. Ben hepsinin başkanı oldum. Burada her İstanbullunun başkanı olacağım. Kadıköy’ün de sorunlarını çözeceğim, Sultanbeyli’nin de sorunlarını çözeceğim. Pendikliye de hesap vereceğim, Beşiktaşlıya da hesap vereceğim. Üsküdar’ın da derdi benim derdim, Bakırköy’ün de derdi benim derdim. Beyoğlu’nun isteği benim için talimat, Sarıyer’inki de aynı şekilde benim için emir. Çok çalışacağız, çok işler yapacağız. İstanbullular sizlerle birlikte başaracağız. Türkiye’nin başkentinden, Napolyon’un dediği gibi; dünya başkentine geliyorum.”

Yıldırım, “Kayı köyünden gelen o Binali’ye bağrını açıyor musun İstanbul?” diye sorarak, “Size söz veriyorum, ben de o ortaokullu Binali gibi çok çalışacağım, İstanbul’a hizmet edeceğim. Allah şahidim olsun İstanbul’a hizmet, Türkiye’ye hizmettir, İstanbul’a hizmet hakka hizmettir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kendisine duyduğu güven için teşekkür eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

“Parti teşkilatıma, yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı’nın mimarlarından, ‘Önce ülkem ve milletim’ diyen Devlet Bahçeli’ye ve çalışma arkadaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Peygamber efendimizin müjdesine mazhar olmuş bu şehrin güzel insanlarına, bana hizmet fırsatını tekrar verdikleri için teşekkür ediyorum.”