Siyaset En büyük tırpan kadın vekillere

En büyük tırpan kadın vekillere

20.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aday listelerinde kapsamlı revizyona giden Ak Parti’de en büyük tırpanı kadın vekiller yedi.

En büyük tırpan kadın vekillere

7 Haziran’da seçilen 41 kadın vekilden, 3’ü türbanlı 10 kadın milletvekili liste dışı kalırken, aday listelerinde yer verilen 69 kadın adaydan 32’si seçilebilecek sıradan aday gösterildi. Ak Parti Aksaray, Malatya ve İzmir 2. bölge olmak üzere 3 seçim çevresinde kadınları listebaşı yaptı.

Haberin Devamı

En genç vekil yok

Listeye göre Ak Parti’nin en genç milletvekili olan 26 yaşındaki Tokat Milletvekili Fatma Gaye Güler’in de aralarında bulunduğu 3’ü başörtülü 10 kadın milletvekili parlamento dışı kaldı. Çizik yiyen bu 10 isim de şunlar: “Remziye Sıvacı (Afyon), Serpil Bulut (Elazığ), Alev Dedegil (İstanbul), Sevim Savaşer (İstanbul), Özlem Zengin (İstanbul-başörtülü), Havva Talay Çalış (Kayseri), Rüveyde Gülseren Işık (Konya), Sevde Beyazıt Kaçar (K.Maraş-başörtülü), Hamide Sürücü (Ş.Urfa-başörtülü), Fatma Gaye Güler (Tokat)”

Seçilmeleri zor

Bazı kadın milletvekilleri ise listeye seçilmeleri zor sıralardan girebildi. Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu seçim bölgesi Ankara’dan, 7 Haziran’da liste başı olan Bingöl Milletvekili Şebnem Koçakelçi İstanbul’dan, İzmir Milletvekili Nesrin Ulema da İzmir 2. bölgeden şansı az sıralardan aday gösterildi. Sakarya Milletvekili ve eski Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Ayşenur İslam da aday olmadığı için listede yoktu.