Siyaset Erdoğan: AKP'nin tapusu millette

Erdoğan: AKP'nin tapusu millette

21.03.2009 - 19:14 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sincan’da gerçekleşen ’Büyük Ankara Mitingi’nde CHP lideri Baykal ve MHP lideri Bahçeli’yi hedef aldı. Her iki lideri de iktidarda bulundukları dönemler boyunca ortaya koydukları icraatları nedeniyle eleştiren Erdoğan, "CHP’nin patronu Baykal, tapusu onda. MHP’nin tapusu da Bahçeli’dedir. AKP’nin tapusu ise millettedir. İşte fark bu" dedi

Erdoğan: AKPnin tapusu millette

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sincan’da gerçekleşen ’Büyük Ankara Mitingi’nde CHP lideri Baykal ve MHP lideri Bahçeli’yi hedef aldı. Her iki lideri de iktidarda bulundukları dönemler boyunca ortaya koydukları icraatları nedeniyle eleştiren Erdoğan, "CHP’nin patronu Baykal, tapusu onda. MHP’nin tapusu da Bahçeli’dedir. AKP’nin tapusu ise millettedir. İşte fark bu" dedi.
Erdoğan’ın, Sincan’da gerçekleştirdiği ’Büyük Ankara Mitingi’ planlanan saatten yaklaşık 30 dakika gecikme ile başladı. Elazığ’daki programının uzaması sebebiyle geç başlayan mitingde Bahçeli ve Baykal’ı eleştiren Erdoğan, 29 Mart seçimlerini hatırlatarak "Millet iradesinin tecelli etmesi için sayılı günler kaldı. 29 Mart gününe adım adım ilerliyoruz. Bu seçim seçimlerden bir seçim değil, burada vereceğiniz kararlar da sıradan kararlar değil. Bu seçim Türkiye’nin gidişatını gösteren, kararlılığınızı gösteren bir seçim" diye konuştu.
AKP’nin 3 Kasım 2002’de sorumluluğu aldığını belirten Başbakan Erdoğan, o günden bu yana partisinin aşkla yola devam ettiğini ifade etti. AKP ile birlikte Türkiye’nin bir değişim süreci geçirdiğini belirten Erdoğan, "Bizim hemen öncemizde kim vardı? DSP, MHP, ANAP. Onlardan bir MHP kaldı. Peki, 2002’den önceki Türkiye ile 2002’den sonraki Türkiye arasındaki fark ne? Ekonomik çöküşün eşiğine gelmiş bir Türkiye vardı. Bugün küresel krizin etkilerine rağmen ayakta kalmayı başarabilen bir Türkiye var. Bugün istikrarlı bir Türkiye var. Bugün sıkıntılarının üstüne kararlılıkla giden bir Türkiye var. Ogünlerde Bakanlar Kurulu toplantılarını yapamayan bir Bakanlar Kurulu vardı, hükümet vardı. Bugün milletimizin haysiyetini tüm dünyada temsil eden bir Türkiye var. Bugün Ortadoğu’dan Balkanlara, Londra’dan Brüksel’e herkes Türkiye’nin sesini, Ankara’nın sesini merak ediyor. Türkiye’den çıkan ses tüm dünyada yankılanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu saygınlığı bizimle elde etti. Polatlı’dan Sakarya’ya şehit kanlarının sembolü olan Ayyıldızlı Bayrağımız artık daha özgür dalgalanmakta.. Bu millet bizden büyük düşünmemizi istiyor, biz de onu yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Erdoğan, vatandaşlara ’Sen Türkiye’sin,  Sen Ankarasın büyük düşün’ sözlerini tekrarlatarak, "Değerli kardeşlerim hem istiklaline, hem özgürlüğüne, hem bağımsızlığına sahip çıkacaksın, hem de geleceğine sahip çıkacaksın. Senin tarih sahnesindeki misyonun asla küçük düşünmemektir. Nerden geldiğimizi unutmayalım ki yarın nereye gideceğimizi unutmayalım. Başkent Ankara’nın sesi gece gündüz bütün Türkiye’de duyulmalı ki, vatandaşımız kendini güvende hissetsin" dedi.

Haberin Devamı

"ANKARA’NIN EN BÜYÜK MEYDANI BURASI"
CHP lideri Baykal’ın Tandoğan’da yaptığı mitinge de atıf yapan Erdoğan, " Ankara’nın en büyük meydanı burası. Az önce Tandoğan’da da toplananlar vardı. Burası Sincan. Halep ordaysa arşın burda" dedi. Türkiye’nin gençlerinin CHP ve MHP iktidarları döneminde geleceğinden umut kestiklerini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:
"Şu MHP Bakanlar Kurulunu toplayacak aciziyet içinde değil miydi? Borçlar dağ gibi yığılı değil miydi? Gecelik faizler yüzde 7 bin 500’lere çıkmamış mıydı? Bu ülkenin kaynakları arsıza, soysuza peşkeş çekilmiyor muydu? 16 banka fona devredilmemiş miydi? Demokrasi ağır yaralı değil miydi? Hukuk devleti çaresiz değil miydi? Dünyada çalınan her kapı Türkiye’nin yüzüne kapatılmıyor muydu? Bugün sizlerden oy isteyenler o gün hükümette değil miydi? Peki ne yaptılar? Çözüm olarak milletimin önüne ne koydular? Bu ülkeyi uçurum eşiğine getirmek dışında ne yaptılar? Koca bir hiç? Bugünde bu ülkenin meseleleri ile ilgili tek bir çare, tek bir fikir ortaya koyamıyorlar. Bugün bile diyemiyorlar ki bugün Türkiye’yi siz girdaptan çıkardınız diyemiyorlar."

Haberin Devamı

"BIRAK DAVARI KOYUN GÜDEMEZLER"
Erdoğan, Türk Lirası’nın geçmiş dönemlerde değerini kaybettiğini söyleyerek, "İşte biz Türk Lirası’na gece yatarken bir sıfır, sabah kalkınca bir sıfır koymadık. Eskiden tuvalete giderken 1 milyon veriyorduk. Daha önceleri zengine ne derlerdi ’Milyoner’. İşte biz o sıfırları attık. Enflasyon patlar dediler, ne oldu çatladı, patlamadı" diye konuştu.
Muhalefetin davarı bırak koyun daha güdemeyeceğini de vurgulayan Erdoğan, "Sincan’ı, Etimesgut’u sakın bunlara teslim etmeyin. Etimesgut gider, Sincan gider ha" uyarısında bulundu. Erdoğan, hem MHP’nin hem de CHP’nin hükümette bulundukları dönemlerde ortaya bir eser koyamadığını kaydederek, "Biz eserlerimizle konuşuyoruz. İftira atmayı bırakın, siz de eserlerinizle konuşun. Onun için diyorum ki eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri" dedi.

"BAYKAL ŞİFRELİ KANALA ÇIKSIN"
Erdoğan, Baykal’ın kendini parçaladığını, devamlı olarak ekranlara çıkalım dediğini de hatırlattı. Baykal’a "Ekranlar senin olsun" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çarkı Felek’e mi çıkarsın, neye çıkarsan çık. Ama 12’den sonra çık. Veya şifreli kanalda çık. Çünkü senin söyleyeceğin şeyler çocukların ahlakını bozabilir. Baykal diyor ki, ’telefonlar dinleniyor vatandaş şöyle ağız tadıyla bir küfür edemiyor.’ Bir siyasetçi bunu söyler mi? Sen kendin küfürbaz olabilirsin. Benim milletim seni Başbakan yapmaz. Benim milletim adam gibi adam ister. Geçen açıklama yaptı. AKP yüzde 52’nin altında kalırsa başarısız olur. Bir lider böyle konuşur mu? Kazanmak için çıkar. Daha baştan kaybedeceğini biliyor. Bu seçim için ölçüyü şöyle açıkladım. Ben birinci parti olamazsam başbakanlıktan da siyasetten de çekilirim. Peki Sayın Baykal, sayın Bahçeli siz birinci parti olamazsanız buna var mısınız? Sayın Baykal, çekil de CHP’li vatandaşlar da senden kurtulsunlar."

Haberin Devamı

"ESKİYE RAĞBET OLSA"
"Böyle muhalefete can kurban, biz bununla beraber daha çok yürürüz" diyen Erdoğan, CHP’nin iktidarı döneminde ekmeğin, şekerin mühürle vereldiğini hatırlattı. Erdoğan, Eskişehir’de 78 yaşında bir amcanın kendisine nüfus kağıdını verdiğini ve bunu meydanlarda göster dediğini de söyleyerek, " O nüfus kağıdında ekmek için şeker için mühür var. Sayın Baykal ’Biz Cumhuriyet’ten daha eskiyiz’ diyor ya, sen Cumhuriyet’ten daha eski olsan ne olur? Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı" dedi. Baykal’ın karnesinin kırıklarla dolu olduğunu da belirten Erdoğan, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ve daha bir çok alanda AKP iktidarı döneminde büyük yol kat edildiğini ifade etti. CHP ve MHP’nin yatıp kalkıp işsizlikten dem vurduğunu belirten Erdoğan, "ABD’de işsizlik var 8.1. Bizde de 13.6" dedi.

Haberin Devamı

"ANKARA UZUN ZAMANDIR GÖKÇEK DİYOR"
Ankara’nın uzun zamandır demokratik hakkını kullanırken hep Melih Gökçek dediğini belirten Erdoğan, Baykal ve Bahçeli’nin milletin derdine derman olacak bir plan ve programlarının olmadığını savundu. Erdoğan, konuşmasının son bölümünde ise şu ifadeleri kullandı:
"Baykal çıkıyor ben Ergenekon’un avukatıyım diyor. Biz ne diyoruz? Biz milletin avukatyız diyoruz. Türkiye’nin bu milletin büyüklüğüne gerçekten inanan, millet istikametini kendine istikamet seçmiş bir hükümeti var. CHP’nin patronu Baykal, tapusu onda. MHP’nin tapusu da Bahçeli’dedir. AKP’nin tapusu millettedir. Fark bu.  O yüzden millet ne derse o olur. 29 Mart’ta da o olacak. Aynı tekerleme ile siyasette yarım asır geçer mi? Sizlere diyorlar ki bu iktidar kötü, gelin bizi seçin. Vatandaş diyor ki, nasıl yapacaksın? Bunlarda çıt yok. Millet 5 yıl sana görev verdi 3,5 yılda bırakıp kaçtın. Bakınız bu ara hep konuşuyor. Bozuk plak gibi döne döne aynı şeyleri söylüyor. Siyaseti hizmet için yapanın farkı ayan beyan ortaya çıkıyor. Bu iktidar demokrasi kapkaççılarının iktidarı değildir. Bugün önemli bir gün geçirdik. Nedir o? Nevruz. Yeni bir bahar yeni bir canlanış toprak yeniden bereketleniyor. İnşallah bu toprak birlik, beraberlik için yenilensin. Biz bir şey söylüyoruz hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. CHP hükümetinin yönettiği Ankara’yı görmek için bugünkü Çankaya’ya bakmak yeter. Orada da neler döndü biliyorsunuz. Çıksın bu liderler bizim eserimiz şu desinler. Biz bunu istiyoruz. İftira siyaseti yapmasınlar. Sayın Baykal devletin valisine saygısızlık edemezsin. Bunlar devlete AKP ile girmedi. Bunlar 10 yıllar boyunca devlette hizmet ettiler. Hangi hakla sen bu valilere bir yafta yapıştırıyorsun. Ayıptır. Biz vali atarken sana mı soracağız. Devletin bürokrasisini böyle aşağılayan bir liderlik olmaz. Yargıyı tehdit eden, yasaya müdahale edenlerin aslında yargılanmaları gerekir. Ama hakkında ilginçtir bir tane dava yok. Belediye bir aşk işi. Bugüne kadar hem hükümet olarak hem de yerel yönetimler bazında sizlere ne söylediysek imkanlar ölçüsünde yerine getirdik. Bugünde yine geçen yılların muhasebesini sizlerle yapıyoruz. Bugün tüm adaylarımızın bir vizyonu, bir projesi var. Ama diğerlerinin bir özelliği yok. Biz sizin hissiyatınızın tercümanıyız. Bugün burada duyduklarınızı herkese anlatın ki, AKP sandıktan çok daha güçlü çıksın. Allah Türkiye’nin yolunu bahtını açık etsin. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’i bir kez daha ben sizlere emanet ediyorum. Tüm ilçe belediye başkan adaylarımı sizlere emanet ediyorum. 29 Mart 2009 bir baharın başlangıcı olacak."
Erdoğan, "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Durmayacağız. Nereden nereye geldiğimizi anlata anlata bu yolculuğa devam edeceğiz" diyerek, Ankaralılara, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Sen Türkiye’sin büyük düşün. Sen Ankara’sın büyük düşün. İşimiz hizmet gücümüz millet, durmak yok yola devam. Her şey Türkiye için" sözlerini tekrarlattı.  Erdoğan, yarın İstanbul ve Edirne’de miting yapacak.