Siyaset Erdoğan Avrupa’daki seçmenlere seslendi: Sandıkları patlatın

Erdoğan Avrupa’daki seçmenlere seslendi: Sandıkları patlatın

07.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yurt dışı seçmenlerin bugün oy kullanmaya başlayacağını hatırlatan Erdoğan, “Avrupa’daki kardeşlerime sesleniyorum. Oralarda da sandıkları Allah’ın izniyle patlatın” çağrısı yaptı. Ankara Ticaret Odası'nın iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında da, "Biz sadece güçlü meclis, güçlü Türkiye demiyoruz aynı zamanda güçlü ekonomi diyoruz. Türkiye ortaya koyduğu ekonomi modeli ile dünya çapında bir efsanedir." dedi.

Erdoğan Avrupa’daki seçmenlere seslendi: Sandıkları patlatın

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gurbetçi seçmenleri sandıkları patlatmaya çağırarak, “Sizin oradan vereceğiniz sinyal Türkiye’deki kardeşlerinizin oylarıyla bütünleşecek ve 24 Haziran bambaşka olacak” dedi

Haberin Devamı

Apolet eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Afrin komutanına ‘Apoletlerini geldiğim gün sökeceğim’ diyor. Ya senin zaten geleceğin falan yok. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Sen fizik öğretmeni olmuşsun ama okuma yazman da yok” ifadelerini kullandı.

'GAZİ MUĞLA'

Erdoğan, partisince dün Muğla’da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmaya, “15 Temmuz gecesi Marmaris’te uğradığı saldırı sebebiyle gazilik şerefine de nail olan Muğla, seni kalpten selamlıyorum” diyerek başladı. Muğla’da seçimlerde istenen sonucu alamadıklarını belediyelerde de beklenen seviyeleri yakalayamadığını belirten Erdoğan, “İşte belediyecilik hizmetlerinde beklediğinizi alabiliyor musunuz? Hizmetlerin ne durumda olduğunu görüyorsunuz değil mi? İnşallah bu seçim Muğla’da bir dönüm noktası olacak. Zira bunun arkasından malum Mart’ta belediye seçimi geliyor? Muğla kendisine yakışanı yapacak” dedi. CHP adayı İnce’nin HDP adayı Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmesini eleştiren Erdoğan şunları söyledi: “Kim bu adam? Diyarbakır’da 53 tane Kürt kardeşimi bunlar öldürdüler. Gidip onu ziyaret ediyor, hale bak. Neymiş? Cumhurbaşkanı adayıymış. Ne demek cumhurbaşkanı adayı olmak? Cumhurbaşkanı adayının bu tür yanlışlarla alakası olabilir mi? Teröre bu derece bulaşabilir mi? İşte bak onların mensuplarının bir çoğu yurt dışına kaçtı ve yurt dışında terör örgütüyle beraber gösteriler yapıyorlar.”

Haberin Devamı

Bu şahıslara Almanya, Hollanda ve Belçika’nın sahip çıktığına işaret eden Erdoğan, “Şu anda bakın Avrupa’da onlara gösteri yapma müsaadesi verirlerken bize o müsaadeyi vermiyorlar. Ben buradan Avrupa’ya sesleniyorum: Batılı kardeşlerim yarın oylama başlıyor. Şimdi sizler bizi televizyonlardan izliyorsunuz, aman ha sıkı durun, Avrupa’da da sandıkları Allah’ın izniyle patlatın. Sizin oradan vereceğiniz sinyal Türkiye’deki inşallah kardeşlerinizin oylarıyla bütünleşecek ve 24 Haziran bambaşka olacak” dedi.

'EN BÜYÜK KAYNAK MİLLETİMİZDİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ankara Ticaret Odası’nın iftarına katıldı. İş adamları, esnaflar ve şehit ailelerinin de katıldığı iftarda Erdoğan, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

TÜRKİYE EFSANEDİR: Sanayi ve ticarette yükselen Ankara, üretim ve ihracatta da belirleyici hale gelmeye başladı. Türkiye’nin şehitleri ve gazileri sayesinde üstesinden geldiği saldırıların ekonomik ayağının olmaması mümkün mü? Bu saldırılarda TOBB, İTO ve ATO başta olmak üzere iş dünyası desteği ile karşılıyoruz. Biz sadece güçlü Meclis, hükümet, Türkiye demiyoruz bütün bunlarla birlikte aynı zamanda güçlü ekonomi diyoruz. Türkiye geçtiğimiz 16 yılda ekonomi performansı ile dünya çapında bir modeldir, efsanedir. Ülkemizi 16 yılda 3.5 kat büyüterek gelişmekte olan ülkeler arasında en ileriye çıkartarak gelişmiş ülkeler sınıfına bir adım mesafeye taşıdık.

Erdoğan Avrupa’daki seçmenlere seslendi: Sandıkları patlatın

DERTLERİ 24 HAZİRAN: Bu yılın ilk çeyrek rakamları açıklanacak göreceğiz bakalım Türkiye büyüyor mu, küçülüyor mu? Ekonomimize bakarak değil, ülkemiz aleyhinde oluşturulan havayı körüklemek için açıklamalar yapan kredi derecelendirme kuruluşları mahcup olacaklar mı? Onların derdi 24 Haziran. 24 Haziran’da Ak Parti’yi, Erdoğan’ı çökertebilir miyiz? Ama çökertemeyecekler. Kur, faiz ve enflasyon sarmalıyla bozulmak istenen ekonomimiz 24 Haziran’ın ardından çok daha güçlü bir yükselişe geçecektir. Yatırımları 16 yılda 11 kat arttırmıştık. Son yıllarda küresel ekonomideki finansal daralmanın etkisiyle uluslararası yatırımlarda bir gerileme yaşadık. Ancak seçimlerin hemen ardından bu konuda kolları sıvayacak.

Haberin Devamı

PARALARINIZI SİSTEME SOKUN: Tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum. Evinizde yastık altında tuttuğunuz dövizlerinizi, paralarınızı, altınlarınızı bankalara, katılım şirketlerine ve diğer yatırım mecralarına yatırarak lütfen sisteme sokun ve ülkemizin büyümesine katkıda bulunun. Biz Varlık Barışı’nı bunun için çıkarttık. Türkiye’nin kaynağa ihtiyacı var. En büyük kaynak milletimizin, işadamlarımızın, sanayicimizin, tüccarımızın kendisidir. Gelin İmar Barışı’nda da yerimizi alalım.