Siyaset Erdoğan, Bengi ailesi ile görüştü: Hesap sormaya devam edeceğiz

Erdoğan, Bengi ailesi ile görüştü: Hesap sormaya devam edeceğiz

03.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK tarafından Ağrı’da katledilen 11 çocuk babası Mevlüt Bengi’nin ailesine başsağlığı diledikten sonra, “Rabbim cennetinde buluştursun inşallah. Hainlerden hesap sormaya devam edeceğiz” dedi. İçişleri Bakanı Soylu da aileyi ziyaret etti

Erdoğan, Bengi ailesi ile görüştü: Hesap sormaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde geçtiğimiz günlerde PKK’lı teröristlerce elektrik direğine bağlandıktan sonra katledilen bakkal Mevlüt Bengi’nin (48) ailesiyle telefonla görüşerek, aileye başsağlığı diledi

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eşi Hamdiye Soylu, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Özel Harekat Başkanı Selami Türker, KOM Daire Başkanı Resul Holoğlu ile birlikte Ağrı Dağı eteklerindeki 60 haneli Çiftlik köyü Türkmen mezrasında yaşayan Bengi ailesini ziyaret etti.

Köyün girişine helikopterle inen Soylu, beraberindekilerle Bengi’nin evine kadar yürüdü. Burada çocuklara hediye veren Soylu, Bengi’nin evinin önünde ağabeyi Musa, oğlu Mehmet, eniştesi İbrahim Demir tarafından karşılandı. Eve geçen Soylu, Bengi’nin eşi Fezile, annesi Hanım ve 8’i kız 11 çocuğuyla bir araya geldi. Aileye taziyelerini ileten Soylu, ardından aileyi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonla görüştürdü.

Erdoğan, Bengi ailesi ile görüştü: Hesap sormaya devam edeceğiz

ZİYARET SÖZÜ

Erdoğan, Bengi’nin ailesine başsağlığı dileyerek, “Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Rabbim cennetinde buluştursun inşallah. Hainlerden hesap sormaya devam edeceğiz. Ben de inşallah ilk fırsatta, şu yemin merasiminden sonra sizleri Süleyman Bey gibi ziyaret edeceğim” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘ORTADA KALDIK’

Fezile Bengi’nin Türkçe bilmemesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesini torunu Ceylan Bengi tercüme etti. Fezile Bengi Erdoğan’a, “Siz bize yardımcı olun, intikamımızı alsınlar. 11 çocuğumla ortada kaldık. Çocuklarımın hepsi küçük, bize sahip çıkın” dedi. Erdoğan da “İnşallah, yavrularımızın hepsine başsağlığı diliyorum, bütün aileye başsağlığı diliyorum, Allah sabrınızı artırsın” karşılığını verdi. Erdoğan daha sonra Soylu’dan aile hakkında bilgi aldı.

Erdoğan, Bengi ailesi ile görüştü: Hesap sormaya devam edeceğiz

'MİLLETİN ÇOCUKLARI'

Görüşme sonrası aileye sabır dileyen Soylu, “Allah sabır versin. Allah cennette kavuştursun. Allah kötü düşünenlere fırsat vermesin, duamız odur” dedi. Fezile Bengi’nin çocuklarının durumunu anlatması üzerine Soylu, “Senin çocukların artık milletin çocukları. Sen hiç merak etme. Cumhurbaşkanımız da aynısı söylüyor. Sen hem anne hem de baba olacaksın. Bu çocukların gözü arkada kalmayacak. Biz de seninle beraberiz. Sen rahat ol ve hem anne hem de baba ol” ifadesini kullandı. Soylu, katillerin bulunması için bölgede hava destekli operasyonların sürdüğünü de bildirdi. Ziyaret sonunda Bengi’nin eşine Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim veren Soylu, ardından Doğubayazıt ilçe merkezine karayolu ile geçti. Soylu, Doğubayazıt Kaymakamlığı’nda şeref defterini imzaladıktan sonra basına kapalı toplantıya katıldı.

Yazarlar