Siyaset Erdoğan: Bu nasıl iki ceket ya

Erdoğan: Bu nasıl iki ceket ya

18.03.2014 - 17:31 | Son Güncellenme:

Çanakkale'de konuşan Başbakan Erdoğan, "Herkes konuşmuş, Pensilvanya'daki zat susmuş. Susmak buysa konuşmak ne, bunun izahını etmek gerek. Ağzını açtı, beddua etti. 2 ceketim var başka bir şeyim yok diyor. Bu nasıl iki ceket ya… Milyar dolarlar konuşuluyor. Tesbihler, ananaslar gidip geliyor" dedi.

Erdoğan: Bu nasıl iki ceket ya

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de konuştu. Seçim çalışmalarına Çanakkale'de devam eden Başbakan Erdoğan, burada vatandaşlara hitap etti.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

"CHP ÇÖP DAĞLARIDIR"

"CHP burada 30 yıldır yönetimde, ne yaptı bunca sene? Şurada kordon boyu yapmakla belediyecilik tamam mı? Gelin şu Çanakkale'nin makus talihini kıralım. CHP, yolsuzluktur, CHP yasaklardır, CHP kirliliktir, CHP çöp dağlarıdır.

Taksim'in Gezi Parkı'nda olan gençler bunu bilmeyebilir. CHP zamanında İstanbul'da hava kirliğliği yüzünden gazeteler gaz maskesi dağıtırdı. Su yoktu, çöp dağları vardı. Benden önceki belediye başkanı 50 bin eve doğalgaz verebilmiş 5 senede. Biz 4 senede 1 milyon 250 bin eve doğalgaz ulaştırdık. 9 ilde doğalgaz vardı, şimdi 72 ilde doğalgaz var.

"KILIÇDAROĞLU DOĞRU SÖYLÜYOR, HIRSIZDAN BAŞBAKAN OLMAZ"

'Hırsızdan başbakan olmaz' diyor, inanın en doğru sözü bu. 4 yıldır genel başkansın neden başbakan olamıyorsun? Çünkü sende hırsızlık var da onun yüzünden. Sen SSK'yı batırdın. Rahşan affıyla kurtuldun.

Haberin Devamı

"BEN GENÇLİĞİ SENDEN DAHA ÇOK SEVERİM"

Ben gençliği senden daha çok severim, ama elinde molotof olan gençliği değil, elinde defteriyel kitabıyla aydınlık yılların Türkiye'sini düşünen gençleri severim. Onun hizmetkarı olurum.

"KILIÇDAROĞLU GİBİ ADAMLARA 3 KOYUN VER, KAYBEDER"

Kılıçdaroğlu gibi adamlara 3 koyun ver kaybeder gelir.Büyükşehir belediye başkan adayıyken kendisine bile oy kullanamadı, bundan başbakan olur mu? Zaten kasetle geldi kasetle gidecek.

"CHP'NİN ADAYLARI ORADA SAKSI MI?"

Geçen bir CHP milletvekili Ağrı'da HDP'yi seçelim diye tweet attı. Bunlar aday mı belirliyor, saksı mı? Ağrı'da HDP'yi destekleyeceksiniz, CHP'nin adayları orada saksı mı? Kendi adaylarına hakaret ediyorlar. Şimdi kaymalar başladı.

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 99'LUK TESPİH DAĞITIYOR

CHP tarih boyunca seçim kazanmak için her yola başvurdu, din istismarı da yaptılar. Şimdi bir CHP'li bir belediye başkan adayı 99'luk tespih dağıtıyor. Duydunuz mu bunu? Duymadıysanız Ataşehir'e gitmeniz lazım.

"KILIÇDAROĞLU ŞİMDİ DE CEMAATLERİ ÖVÜYOR"

Kılıçdaroğlu şimdi de cemaatleri övüyor. Düne kadar bunlar başörtüsü düşmanıydı, ikna odalarında başörtülü kızlara zulmedeni milletvekili yaptılar. Şimdi başörtüsü sorunun ben çözdüm diyor. Kılıçdaroğlu, ufak at da güvercinler de yesin. Başörtüsü düzenlemesini MHP ile yaptık, Anayasa Mahkemesi'ne sen götürdün, AYM reddetti.

Haberin Devamı

"CHP ARTIK CHP DEĞİL, PENSILVANYA YÖNETİYOR"

Pensilvanya'daki zatın dizinin dibine oturdular, artık müridi oldular. CHP artık CHP değil, Pensilvanya yönetiyor"

"BU ARADA YAZARLIĞA BAŞLAMIŞ..."

Bu arada yazarlığa filan başlamış röportaj filan yayınlamış. Şimdi soruyorum sen nasıl bir alimsin. Başörtüsüne 28 Şubat'ta fuluat dedin. Ne işin var senin Pensilvaya'da. Madem bu kadar sevenin var, gelsene buraya. Madem bir suçun yok, çık gel o zaman. Siyaset yapacaksan gel burada yap. Yok yapmayacaksan benim yargımı, ülkemi karıştırma o zaman. Bir Başbakan'ın telefonu dinleyemezsin yasaktır. Cumhurbaşkanı'nın telefonunu dinleyemezsin. Utanmadan bir de montaj yaptınız. Bunlar için her yol meşrudur. 30 Mart akşamı inşallah bunlara gereken cevabı vereceğiz.

"ONLARIN ABLALARINI İLKİNDE DEHLEYİN GİTSİN"

Haberin Devamı

Onların ablaları ikinci kez gelmesin ilkinde dehleyin gitsin. 30 Mart’ta bunlara gereken cevabı vereceğiz. Bunlara vatandaşı kandırmak için her yol meşru. Bir de bunların ağabeyleri varmış. Bizim ağabeylerimiz burada 12 gün durmak yok.

"SEN HOCA MISIN İSTİHBARAT ŞEFİ MİSİN?"

Herkes konuşmuş, Pensilvanya’daki zat susmuş. Susmak buysa konuşmak ne bunun izahını etmek gerek. Ağzını açtı beddua etti. Bir hoca efendinin bu tür işlerle alakası olur mu ya…
Sen hoca mısın istihbarat şefi misin? Bu işlerle nasıl uğraşırsın?

"BU NASIL İKİ CEKET"

Bırakın uygulamayı aklından geçirmesi bile tehlikedir.
2 ceketim var başka bir şeyim yok diyor. Bu nasıl iki ceket ya… Milyar dolarlar konuşuluyor. Tesbihler, ananaslar gidip geliyor.

"ŞİMDİ NEREDE UYUYORSUN O ÖNEMLİ"

Şirketle, paralar hepsi var. Pencere kenarında uyumuş uyuyabilirsin. Şimdi nerede uyuyorsun o önemli… Paralar, şirketler hepsi pencere kenarında yapılmış. Güya Pensilvanya’ya inziva için gitmiş. Madem inzivaya çekildin.
Sana ne rafineriden, siyasetten, sana ne milletin telefonda ne konuştuğundan.

Haberin Devamı

“DEVLETTEN BEŞ KURUŞ ÇIKMADI”

Şimdi üçüncü İstanbul havalimanının yapıyoruz ve devletin cebinden beş kuruş çıkmıyor. Bedeli tam 46 milyar dolar
Havalimanını yapan şirketler 20 yıl işlettikten sonra devlete devredecek…

“BÖYLE YOLSUZLUĞA CAN KURBAN”

Bir de çıkıp utanmadan, sıkılmadan ‘burada yolsuzluk yapıldı’ diyorlar… Böyle yolsuzluğa can kurban. 3. Boğaz köprüsünü yapan şirket 7,5 yıl işletecek sonra devlete devredecek.

"BUNLARIN DERSHANELERİNDE YAVRULARINIZ VARSA ÇEKİN ALIN"

Bunların dershanelerinde yavrularınız varsa çekin alın, okullarında varsa çekin alın. Devletin okulları bizlere yeter. Artık devletin okullarında haftasonları ücretsiz takviye kursları verilecek. Bunların yurtlarında kalıp da atılan çocuklarımız varsa hemen valilğe müracaat edin. Sizi bırakmadıkları halde orayı hemen kapatırız. Yurtlarımız yetmedi demi biz yavrularımızı sosyal tesislerde ağırlarız oralarda yetmezse otellerde ağırlarız.

Bunlar yapılan bütün projeleri protesto ettiler. Biz halka hizmeti bir borç bildik. CHP'nin aklı buna yetmez. Bizim icraatlarımızın yanında bunların hayalleri bile olamaz. Biz bu millete sevdalıyız.

Çanakkale bunu hak etmiyor. Ben Çanakkale için feda etmeyi göze aldım. Mehmet Daniş kardeşim. Merttir, yüreklidir, işini iyi bilir. İnşallah kardeşimle Çanakkale'de bir dönüşümü yaşayalım.