Siyaset Erdoğan: Bu ülkenin bir nebze toprağını bölücü terör örgütüne terk etmeyiz

Erdoğan: Bu ülkenin bir nebze toprağını bölücü terör örgütüne terk etmeyiz

11.08.2012 - 23:46 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin bir nebze toprağını bile terör örgütüne terk etmeyeceklerini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırılarının arkasında kimlerin olduğunu ve kimlere taşeronluk yaptığını bildiklerini söyledi. Terör örgütünün Kürtler’i temsil etmediğini belirten Erdoğan, “Böyle mübarek ayda kan dökenlerin alçakça, kalleşçe kan dökenlerin, Kürt kardeşimle alakası yoktur. Bu saldırılardaki asıl hedefi gayeyi biliyoruz. Bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu kimlere taşeronluk yaptığını biliyoruz. Bu saldırılar terör örgütünün kendini bitirdiği intihar ettiği saldırılardır. Bu saldırılar karşısında asla geri atmayacağız. Türkiye’de siyaseti şekillendirmesine izin vermeyeceğiz.” diye konuştu

Erdoğan: Bu ülkenin bir nebze toprağını bölücü terör örgütüne terk etmeyiz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Başkanlığı geleneksel iftar programı Yeşilköy’deki WOW Otel’de gerçekleşti. Buradaki iftar programına katılan Başbakan Erdoğan, iftar davetine icabet eden herkese teşekkür etti. Londra 2012 Olimpiyatları’na katılan, altın ve gümüş madalya getiren sporcuları kutlayan Erdoğan, konuşmasında Merkez Bankası’nın rezervi hakkında bilgi verdi. Merkez Bankası’nın son rezervi ile tarihin rekorunun elde edildiğini belirten Erdoğan, “Merkez Bankası’nın en son döviz rezervleri açıklandı. Yeni rakamlarla tarihimizin rekorunu elde ettik. Yıl sonu itibarıyla 100 milyar dolar hesabını yaparken şuan itibarıyla 103 milyar 114 milyon dolara ulaştı.” dedi.
Ramazan ayının hem Türkiye ve hem de bazı ülkeler için buruk geçtiğini dile getiren Erdoğan, Arakanlı Müslümanların yerlerinden edildiğini, açlığa ve sefalete terk edildiğini aktardı. Arakan’da insanlık dramının yaşandığına Türkiye’den giden heyetin şahit olduğunu anlatan Erdoğan, "Onlar ‘biz topraklarımızda korkusuzca yaşamak istiyoruz’ diyorlar. Biz oralara gitmekle mükellefiz. Biz buna sorumluyuz. Birinci Dünya Savaşı’nın ardından bizim binlerce kardeşimiz Myanmar’a götürüldü. Oraya defnedildi." ifaderini kullandı.

Haberin Devamı

‘O MEDYA PATRONLARINA YAZIKLAR OLSUN’
Arakanlı Müslümanlara yardım için giden Dışişleri Bakanı’na yöneltilen eleştirilere cevap veren Erdoğan, “Bizim orada bir şehitliğimiz var. Birileri çıkmış köşesinde yazıyor. Dışişleri Bakanı’nın Myanmar’da ne işi var? Diyorlar. Bu adamları köşe yazarları olarak nasıl tutuyorsunuz. Buradan o patronlara ‘yazıklar olsun’ diyorum. Bu tür hedefi olmayan insanlardan eline kalem vermişsin köşe teslim etmişsin ne olur. Bunlar bu milletin derdi ile dertlenen kalemler değil. İhtiyaç sahibi her insanın olduğu yere gideriz." ifadelerini kullandı.

‘TERÖR SALDIRILARININ ARKASINDA KİMLERİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ’
Konuşmasında terör saldırılarına değinen Erdoğan, “Eli kanlı örgütün Kürt kardeşlerimle alakası yoktur. Bu örgüt Kürt kardeşlerimi temsil eden örgüt değildir. Kürt kardeşimle en küçük ortak paydası yoktur. Böyle mübarek ayda kan dökenlerin alçakça kalleşçe kan dökenlerin Kürt kardeşimle alakası yoktur. Bu saldırılardaki asıl hedefi gayeyi biliyoruz. Bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu kimlere taşeronluk yaptığını biliyoruz. Bu saldırılar terör örgütünün kendini bitirdiği intihar ettiği saldırılardır. Bu saldırılar karşısında asla geri atmayacağız. Türkiye’de siyaseti şekillendirmesine izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘CHP’NİN MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRMASI BASİRETSİZLİK’
Muhalefetin terör konusundaki tavrını eleştiren Erdoğan, CHP’nin meclisi olağanüstü toplantıya çağırmasını basiretsizlik olarak nitelendirdi. CHP’yi terörün ekmeğine yağ sürmekle suçlayan Erdoğan, “Suriye’de yaşanan olaylarla Türkiye’de yaşanan olaylar arasında bağlantı görüyorum. Suriye’de ağır bir zulüm hüküm sürerken Türkiye’de terör eylemleri yükseldi. Provokasyonlarla şehirlerimizde gerilim havası oluşturulmak isteniyor. Huzura ve istikrara yönelik kampanya yöneltiliyor. Biz Suriye’deki olaylara mezhep penceresinden bakmadık. Biz Suriye’ye mezhep penceresinden baksaydık, Suriye ilişkileri ile bu olaylara kadar iyi ilişkilerimiz olmazdı. Biz Suriye’deki olaylara insaniyet penceresinden bakıyoruz. İslam’ın Hıristiyanlığın kutsal mabetlerine yönelik her türlü saldırıyı kınıyoruz. Mabetler her dinin kutsal yerleridir.”