Siyaset Erdoğan’dan Özhaseki-Yavaş kıyaslaması: Beypazarı Kayseri ile mukayese edilir mi?

Erdoğan’dan Özhaseki-Yavaş kıyaslaması: Beypazarı Kayseri ile mukayese edilir mi?

14.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı Özhaseki’nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki tecrübesi ve bakanlık görevine vurgu yapan Erdoğan, CHP adayı Yavaş’ın ise Ankara’nın küçük bir ilçesi Beypazarı’nda başkanlık yaptığını söyledi. Erdoğan tecrübeye itibar edilmesini istedi

Erdoğan’dan Özhaseki-Yavaş kıyaslaması: Beypazarı Kayseri ile mukayese edilir mi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile ilgili, “Mehmet Özhaseki kardeşimin başarılarını Kayserililere sorun. Bu büyük birikim ve vizyonu Ankara’ya kazandırıyoruz. Birisi büyükşehir, birisi de Ankara’nın kenarında bir ilçemiz. Bir yerde tecrübe, öbür yanda tecrübeden uzak bir yapı” dedi. Mamak’ta toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

- 17 YILIN HESAPLAŞMASI OLARAK GÖRÜYORLAR: 31 Mart seçimlerinden zaferle çıkmamız lazım. 31 Mart kavşağını başarıyla dönmemiz gerekiyor. 24 Haziran’dan nasıl alnımızın akıyla çıkmışsak, 31 Mart seçimlerinden de tarihi bir zaferle çıkmamız şart. CHP’nin başını çektiği yıkım ittifakı, 31 Mart seçimlerini, son 17 yılın hesaplaşması olarak görüyor. 31 Mart’ta millete ders vermek, sizlerle hesaplaşmak için adeta gün sayıyorlar. Yanlarına kimi almışlar? Kandil’den verilen emirle bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP’yi almışlar, İYİ Parti’yi, Saadet’i almışlar. 4’lü bir ittifakla karşımızdalar. Bu zillet, illet ittifakı, biz ise Cumhur İttifakıyız.

- UTANÇ VERİCİ: Son günlerde bunlar kendilerini iyice kaybettiler. 16 Nisan Halk Oylaması’nda, milleti denize dökmekten bahsediyorlardı. Şimdi de mezar kazmaktan bahsediyorlar. Televizyon ekranlarında yorumcuları, sözde sanatçıları aracılığıyla size, bize, milletimizin inanç ve değerlerine olmadık hakaretler ediyorlar. Geçenlerde birisi, şahsımı, bu ülkenin cumhurbaşkanını ipe götürmekle, zehirlemekle, darbeyle tehdit edecek kadar zıvanadan çıktı. Sokak terörüyle Gezi’de, emniyet yargı eliyle 17-25 Aralık’ta, tankla, tüfekle, uçakla, silahla 15 Temmuz’da başaramadıklarını, şimdi başka yollarla, kirli pazarlıklarla yapmaya çalışıyorlar. 3-5 oy daha fazla alabilmek için gittiler terör örgütlerinin siyasi uzantılarıyla pazarlığa oturdular. Son birkaç aydır dönen dolapları eminim sizler de yakından takip ediyorsunuz. Türk siyaseti açısından utanç verici, yüz kızartıcı sahnelere, kirli pazarlıklara hep birlikte şahit oluyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu parti olmakla övünen CHP’de delegelerden, bu partiye gönül veren üyelerden ziyade Kandil’deki terör baronlarının sözü geçiyor.

Haberin Devamı

- YARDIMCILARI İSYAN ETMEYE BAŞLADI: Şimdi bizler Ankara’da Cumhur İttifakı olarak MHP ile beraberiz. Karşımızda CHP, HDP, İYİ Parti, Saadet. Bunlar da dörtlü malum zillet, illet ittifakı. Bu partilerin çoğunun belediye başkan adaylarını maalesef partililer, delegeler değil lobiler, terör örgütleri, marjinal çevreler belirliyor. Öyle ki
CHP Genel Başkanı’nın yardımcıları, yakın mesai arkadaşları dahi bu duruma, partinin bu savruluşuna isyan etmeye başladı.

Haberin Devamı

- 3 KOYUN BİLE GÜDEMEZLER: CHP ne demektir? CHP, çöp, çukur, çamur demektir. Haksızlık, hukuksuzluk, kavga, kaos, kutuplaşma demektir. CHP, bakımsızlık, başarısızlık, beceriksizlik demektir. Allah bu memleketi, CHP’nin ve yıkım ittifakının eline düşmekten korusun. Bunlara 3 koyun verseniz, “Şu Çubuk çayının kenarında güt” deseniz, inanın bana bunu bile beceremezler, kaybedip gelirler. Böyle beceriksiz, böyle kifayetsiz bir partiye bırakın Mamak’ı, bırakın Ankara’yı, 3 tane koyun bile emanet edilemez.

Erdoğan’dan Özhaseki-Yavaş kıyaslaması: Beypazarı Kayseri ile mukayese edilir mi

- DAHA ÖNCE DE GİRDİ KAZANAMADI: Mehmet Özhaseki kardeşimin başarılarını Kayserililere sorun. Bu büyük birikim ve vizyonu Ankara’ya kazandırıyoruz. Muhatabı, rakibi kim? Bundan önce de girdi, kazanamadı. Ondan önce neredeydi? Beypazarı malum. Ya Beypazarı ile Kayseri mukayese edilir mi? Birisi büyükşehir, birisi de Ankara’nın kenarında bir ilçemiz. Bir yerde tecrübe, öbür yanda tecrübeden uzak bir yapı. Cumhur İttifakı’nda AK Parti ve MHP var. Ben AK Partili ve MHP’li kardeşlerime sesleniyorum: En ufak bir fire vermeden adayımıza sahip çıkacağız. AK Parti’den de, MHP’den de fire olmaması lazım.

Haberin Devamı

‘Daha çok ödeyeceksin’

İstanbul gibi bir şehrin 4,5 yıl belediye başkanlığını yaptım. Tecrübeyle konuşuyorum. 11.5 yıl başbakanlık, ondan sonra da cumhurbaşkanlığı yapıyorum. Bu kardeşiniz de sizlere layık olmaya çalışıyor. Bay Kemal davalar açtı. Yok Man adaları dedi, şu dedi, bu dedi. Bütün davaları kaybetti mi. Birinden 1.5 milyon, birinden 1 milyon… Kazandığımız davaların haddi hesabı yok. Şimdi beyefendi ödeyemiyormuş bunun için CHP’li vekiller Bay Kemal’in yargıdaki bu borçlarını ödeme sandığı kurdular. 5’er bin TL oraya koyuyorlar ve buradan yardım sandığı ile bunu ödemeye çalışıyorlar. Daha dur bakalım, bu işin başı. Her konuşmanda bir açık veriyorsun, daha çok ödeyeceksin.

Haberin Devamı

Erdoğan, Putin ve Ruhani buluşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin de katılacağı üçlü zirveye katılmak için Rusya’nın Soçi kentine gidecek. Zirvenin ana gündemi ABD’nin Suriye’den çekilmesi sonrası oluşturulması planlanan güvenli bölge olacak. Gündeme gelmesi beklenen bir diğer konu da Suriye için Anayasa Komitesi kurulması olacak.