Siyaset Erdoğan’dan sporculara iftar

Erdoğan’dan sporculara iftar

22.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, Londra Olimpiyatları’na gidecek sporculara Dolmabahçe Sarayı’ndaki Hasbahçe’de dün akşam iftar yemeği verdi

Erdoğan’dan sporculara iftar

Yemeğin ardından konuşan Erdoğan, Türkiye olarak, 2012 Olimpiyat Oyunları’na gerçekten “tarihi nitelikte bir çıkarma” yapıldığını belirterek, hükümet olarak, spora, sporun altyapısına ve sporcuya yapılan büyük yatırımların bir sonucu olarak, bu yıl, olimpiyat oyunlarına 181 sporcunun katıldığını söyledi.
Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’na tarihteki en fazla kadın sporcu ile katılındığına dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi: “Bu da Türkiye’nin özellikle İslam dünyasındaki farklılığını ortaya koyması bakımından çok çok önemli. 2008 olimpiyatlarına 20 kadın sporcumuz katılmıştı; bu yıl 3 kattan fazla artışla 66 kadın sporcumuz katılıyor. Paralimpik oyunlarda ise 2008’de 8 kadın sporcumuz vardı, bu yıl 21 kadın sporcumuz var.”
“İnşallah, tarihimizdeki en fazla sporcuyla, en fazla branşta katıldığımız 2012 Oyunlarında, tarihimizdeki en fazla madalyayı da alarak döneriz” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Sizlerin, Londra’da kazanacağınız başarı, Türkiye’nin 2020 Olimpiyat Oyunlarına -inşallah ev sahibi olacağız- ev sahipliği sürecine gerçekten çok büyük katkı sağlayacaktır. İstanbul 2020 için hükümet olarak çok büyük lobi ve diplomasi faaliyeti içerisindeyiz.” Sporculara 60’ar Cumhuriyet altını değerinde sembolik çek sunan Başbakan, 2020 İstanbul Olimpiyatları logosunu da tanıttı.