Siyaset Erdoğan’ın başdanışmanı Sabah’ta köşe yazarı

Erdoğan’ın başdanışmanı Sabah’ta köşe yazarı

14.06.2009 - 00:44 | Son Güncellenme:

Çalık Holding’in sahipliğindeki Sabah gazetesi, dün en azından kendi tarihinde önemli bir ilke imza atarak Başbakan’ın bir başdanışmanına düzenli yazar olarak köşe açtı

Erdoğan’ın başdanışmanı Sabah’ta köşe yazarı

Ahmed Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalan dış politikadan sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı’na atanan Dr. İbrahim Kalın, dün aynı zamanda Sabah yazarı olarak kamuoyunun karşısına çıktı.
Dr. Kalın, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nü bitirdikten sonra bir dönem Davutoğlu’nun da ders verdiği Malezya’daki İslam Üniversitesi’nde yüksek lisans, ardından ABD’deki George Washington Üniversitesi’nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında doktora yaptı. Felsefe, İslam düşüncesi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda uzmanlaşan Dr. Kalın, aynı zamanda SETA adlı “think tank”ın da kurucu başkanlığını üstlendi.
En azından demokrasi teorisinde basının hükümeti denetleyen, dengeleyen bir güç olması hedeflenirken, bizzat yürütmenin içinde sorumluluk taşıyan, Başbakan’ın iç kabinesinde yer alan kilit bir danışmanın köşe yazarlığı yapması tartışmalı bir durum olarak gözüküyor.
Ancak AKP’nin bu konuda oldukça esnek hareket eden bir sicile sahip olduğu biliniyor. Başbakan’ın bir diğer önemli danışmanı Yalçın Akdoğan da, bilindiği gibi, Yasin Doğan müstear ismiyle Yeni Şafak gazetesinde yazıyor.
Şimdi gözler Dr. Kalın’ın köşe yazarı olarak Başbakan Erdoğan karşısında eleştiri hakkından feragat edip etmeyeceği sorusuna çevrilmiş bulunuyor.