Siyaset Erdoğan talimat verdi: Mesajı net anlayın

Erdoğan talimat verdi: Mesajı net anlayın

11.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Çelik, “Cumhurbaşkanımız vatandaşın verdiği mesajın tam olarak anlaşılması için tüm çalışmaların yapılması talimatı vermiştir” dedi. Çelik, AK Parti’nin tüm parti yönetimi ve seçilen tüm belediye başkanları ile kampa gireceğini açıkladı

Erdoğan talimat verdi: Mesajı net anlayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘vatandaşların yerel seçimlerde verdiği mesajın tam olarak anlaşılması’ talimatını verdiğini açıkladı. AK Parti MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunan Çelik, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

DÜNYA TARİHİNE GEÇER: Partimiz seçimden birinci çıkmıştır. Dünya demokrasi tarihine geçecek bir başarıdır. AK Parti 15’inci kez büyük milletimizin teveccühüne layık olarak seçimlerden birinci çıkmıştır. AK Parti sürekli olarak milletle bağını nasıl koruyacağını çeşitli birimlerle değerlendirir. Cumhurbaşkanımız verdiği talimatlarda bütün birim başkanlarına, beldelerde, ilçelerde illerde, vatandaşın verdiği mesajın tam olarak anlaşılması için tüm çalışmaların yapılması talimatı vermiştir. Bütün birimler kendi bakış açılarından vatandaşımız bize ne mesaj vermiştir? Bizden ne beklemektedir? Vatandaşımızın memnun olmadığı konular hangisidir? Memnun olduğu konular hangisidir? Beklentileri ne şekildedir? Milletle bağını koruyan, milletin ruh köküne bağlı siyasi hareket olarak siyasetimizi nasıl yönetmeliyiz? Bunların daha iyi anlaşılması için bütün birimlere talimat vermiştir. Sandık demokrasi namusudur. Oy vererek memleketin yönetilmesine karar verir. Bu mesajı net olarak anlamamız önemlidir. Kazandık ya da kaybettik, nasıl kazandık, kaçla kazandık, kaçla kaybettik; Cumhurbaşkanımız, ‘tüm bunları masaya yatırın, vatandaşın verdiği mesajı net olarak anlayın’ dedi.

Haberin Devamı

KAMPA GİRİLİYOR: Bu verdiği talimatlar birimler tarafından yerine getirilirken, 28’inci istişare ve değerlendirme toplantısı yapılacaktır. 26-27-28 Nisan’da Kızılcahamam’da gerçekleştirilecektir. Genel başkan başkanlığındaki toplantıya MYK, MKYK üyeleri, Bakanlar Kurulu, kadın ve gençlik kolları MYK’sı, il başkanları, il gençlik kolları ve kadın kolları, büyükşehir belediye başkanları, büyükşehir belediye meclis başkanvekilleri, il belediye başkanları, il genel meclis başkanları, ilçe belediye başkanları ve belde belediye başkanları toplantıya davet edilecektir.

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZA BAŞVURACAĞIZ: İstanbul’da fark 14 binlere düştü. Tüm sandıkların sayılması talebimiz maalesef kabul edilmedi. Avrupa’nın başkenti sayılabilecek bir yerde, bu kadar seçmen kitlesi varken; pek çok ekonomi ile yarışabilecek yerde, böyle bir durumda o koltuğa tartışmasız biçimde oturması gerekir. Oy sayılması iradenin billurlaşması açısından önemliydi. Reddi berraklaştırmadı, kafalardaki şüpheleri gidermedi tam tersine daha kaotik bir durum ortaya çıktı. Olağanüstü itiraza başvuracağız. Başvurduğumuz yollardan hiçbirisi bugün icat edilmiş yollardan değildir. Hukukun imkan verdiği yollardır. Pek çok belge, bilgi var. YSK’ya aktarılıyor. Ankara’da gördük, itirazlarımızı yaptık. Netice itibariyle YSK karar verdi. İlgili aday mazbatasını aldı. Tebrik edildi ve mazbatasını aldıktan sonra Anıtkabir’e gitti. Sahte bir unvan yazmak için Anıtkabir defterini suiistimal etmedi. Ankara yeni belediye başkanı ile tanışmış oldu. Bu sürecin aynı şekilde İstanbul’da berraklaşması gerekiyor.

Haberin Devamı

İRADE PAYLAŞIMI: (Erdoğan-Bahçeli görüşmesi) Seçim sonuçları değerlendirildi. Memnuniyet dile getirildi. Cumhur ittifakı başarıya imza atmış hedeflerine ulaşmıştır. Yüzde 50 hedefi 52 olarak ortaya çıkmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yerel yönetimlerle de onaylanmış olması, vatandaşın da onaylaması büyük bir memnuniyet yaratmıştır. Bundan sonrasında Cumhur ittifakının Türk siyasal hayatına vurduğu damgaların devam etmesi, işbirliğinin devam etmesi açısından bir irade paylaşımı ortaya çıkmıştır. Bu görüşmeler, parti görüşmeleri önümüzdeki dönem yapılacaktır.

Haberin Devamı

‘Ailelere tehdit nefret suçudur’

Çelik, “Medya ve AA’yı eleştirebilirsiniz. Genel müdür ve ailesini, medya sahiplerinin ailelerini tehdit edenler, şahısları hedef göstererek böyle bir iş yaparsanız bu olsa olsa nefret suçuna girer. Kendilerini özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

‘Vatandaşın gönlü bizde’

KIVANÇ EL - Ankara

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısında, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin başında bulunduğu Yerel Yönetimler Birimi ve Seçim İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz sunum yaptı.

Yaklaşık 3.5 saat süren toplantının başında Erdoğan’ın “Bazı yerleri kaybetmiş olabiliriz. Beklediğimiz, beklemediğimiz yerler olabilir. Ortaya çıkan rakamlar vatandaşın gönlünün bizde olduğunu ortaya koyuyor. Teşkilatımızın ve tüm partililerin moralinin yüksek olması lazım. Vatandaş bazı yerlerde bir mesaj verdi ve bu verilen mesajı en iyi şekilde almamız lazım” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın Doğu’daki oylara atıf yaparak, “Terörle mücadelede vatandaşın verdiği desteği de görmüş olduk” ifadelerini kullandığı kaydedildi. Erdoğan’ın büyükşehirlerdeki kaybın iyi ele alınması gerektiğine de dikkat çekerek, “İttifaklar nedeniyle kaybettiğimiz yerler var. Buralarda kendimizi de sorgulayarak varsa hatalarımızı gözden geçirerek yolumuza devam edeceğiz. Ekonomik gelişmeler de bir dereceye kadar etkiledi. Vatandaşın mesajını net şekilde algıladıktan sonra gereken değişimleri yaparak yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde 4,5 yıl var” dediği bildirildi. Erdoğan’ın İstanbul’da tüm seçimin değil sadece Büyükşehir Belediye seçiminin iptalinin gündeme gelmesini beklediklerini söylediği kaydedildi.