Siyaset Erdoğan: Türkiye'de laikliğin oylanmasını isteyen yok

Erdoğan: Türkiye'de laikliğin oylanmasını isteyen yok

13.04.2008 - 07:14 | Son Güncellenme:

.

Erdoğan: Türkiyede laikliğin oylanmasını isteyen yok

AKP Genel Merkez Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. 'Demokrasi için biz de varız" afişleriyle bezenmiş kürsüye boynunda kırmızı ve beyaz iki atkı ile çıkan Erdoğan sert ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı eleştirerek, “Bir defa Sayın Baykal şunu iyi öğren: Şecaat arz ederken sirkatin söylüyorsun. Devleti de Cumhuriyeti de Atatürk’ün liderliğinde milletimiz kurmuştur. Sayın Baykal Cumhuriyetimizin gücü ve anlamı da milli iradeye dayalı olmasıdır. Sayın Baykal’ın bilmediği bir şey var. Devletin partisi olmaz, milletin partisi olur. Millet her şeyin başıdır, merkezidir, temelidir" dedi.

Kongreye Erdoğan’ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek ve Hayati Yazıcı, Devlet Bakanları Said Yazıcıoğlu ve Mehmet Aydın, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM eski Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, parti yöneticileri ve çok sayıda milletvekili de katıldı.

Haberin Devamı

-AYSUN KAYACI’YA PROTESTO-
‘Tayyip Erdoğan’ maskesi takan partililer ilginç görüntüler oluştururken kongreye katılanlara kırmızı ve beyaz atkılar dağıtıldı. “Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir olamazö diyen, manken Aysun Kayacı AKP Hendek Teşkilatı tarafından ilginç şekilde protesto edildi. 3 kişi salonda çoban kıyafeti giyerek kaval çalması büyük alkış aldı. Salonda AKP şarkılarının yanı sıra Tarkan’ın, Kıraç’ın şarkılarının yanı sıra ve rap bir şarkı çalındı.

-ARINÇ’A BÜYÜK İLGİ-
Arınç salona girdiğinde ve ismi anons edildiğinde partililer büyük tezahüratta bulundu. Arınç’ı ayakta alkışlayan partililer, “Türkiye seninle gurur duyuyorö sloganını attılar. Partililerin büyük sevgi gösterisiyle karşılandı. Erdoğan çifti partililerin ilgisine, el sallayarak ve çiçek atarak karşılık verdi.
Başbakan Erdoğan’ın konuşma yaptığı platforma ay-yıldız simgesinin de bulunduğu ‘Demokrasi için biz de varız’ yazılı dev pano yerleştirildi
Salona ‘Türkiye’nin lideri’, ‘Aydınlık Türkiye’nin mimarı sana sevdamız bitmeyecek’, ‘Bu yolda asla yalnız yürümeyeceksin’ yazılı pankartlar asıldı
Bazı partililer ‘Seni Seviyorum Tayyip Baba’ ve ‘Tayyip Baba sana canımız feda’ yazılı dövizler taşıdı

Haberin Devamı

-“ARANIZA KİMSE FİTNE TOHUMU EKEMEZ"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada, gençlerin siyasete sahip çıkarak Türkiye’nin kaderine ve milletin iradesine sahip çıktıklarını belirterek, “Türkiye’nin birlik ve beraberlik iradesine güç verdiniz, sağolun, varolun. İnşallah ülkemiz bir daha karanlığa gömülmeyecek, sizin yüzünüzdeki ışık sönmeyecek" dedi. Gençlerin AKP’nin siyasetine gönül vererek 70 milyonun derdine ortak olduklarını belirten Erdoğan, “Sizin kalplerinize, aranıza kimse fitne tohumu ekemez. Sizin aydınlık ufkunuzu kimse kör ideallerle karartamaz. Tarihe, kültüre, hikmete, irfana, bilgiye özellikle susamış milletin susuzluğunu da gideren modern Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatlarısınız. Bütün kazanımlarıyla yarının Türkiye’si en ücra köşesine kadar sizin bilgi birikiminizle aydınlanacaktır"diye konuştu.

-“DEVLETİN DEĞİL, MİLLETİN PARTİSİ OLUR"-
Başbakan, hukuk sistemi ve demokrasinin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek şöyle konuştu:
“Bu süreçte kim ne söylüyor ne yapıyor nasıl bir duruş sergiliyor lütfen dikkatle izleyin. Demokratik siyasi hayatımızın temel bir unsuru olan ana muhalefet partisine de iyi bakın. Sayın Baykal’ın son zamanlarda söylediklerine bakın ne diyor? Gençler şu ifade çok önemli: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ifadesinin kullanıldığı bu ülkede ‘laikliği millet oyuyla getirmedik’ diyen bir Baykal var. ‘Cumhuriyeti de devleti de demokrasiyi de Cumhuriyet Halk Partisi kurdu’ diyen bir Baykal var. Bir defa Baykal şunu iyi öğren: Şecaat arz ederken sirkatin söylüyorsun. Devleti de Cumhuriyeti de Atatürk’ün liderliğinde milletimiz kurmuştur. Sayın Baykal Cumhuriyetimizin gücü ve anlamı da milli iradeye dayalı olmasıdır. Sayın Baykal’ın bilmediği bir şey var. Devletin partisi olmaz, milletin partisi olur. Millet her şeyin başıdır, merkezidir, temelidir."

Haberin Devamı

-KIŞ KIŞ BAYKAL KIŞ KIŞ- Erdoğan’ın bu sözleri üzerine partililer Baykal’ı yuhalayarak, “Kış kış Baykal kış kış, yallah Baykal yallah", “Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesinö ve “Kıskananlar çatlasınö sloganlarını attılar.
Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Baykal’ı eleştirmeye devam ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Laiklik meselesine gelince; Baykal, millete güvenmediğini millete rağmen siyaset yaptığını bu sözleriyle bir kez daha ortaya koymaktadır. Açık söylüyorum, laiklik, yüce meclisin iradesiyle ve milletimize benimsetilerek Anayasaya girmiştir yoksa CHP’nin dayatmasıyla değil. Bugün de milletimizin kahir ekseriyeti laik düzenden yanadır. Laik, sosyal bir hukuk devleti olarak Cumhuriyetimizin temel niteliklerini benimsemiştir. Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin de en önemli başarısı budur. Aksi takdirde 84 yıllık Cumhuriyetimizin birikimine de, Atatürk’e de, laikliğe de, meclis iradesine de, milletimize de büyük haksızlık yapmış oluruz. Milletimizin laiklikle bir problemi yok. Baykal’ın dayatmacı anlayışıyla problemi var."

Haberin Devamı

-“SENİN CEMAZİYÜL EVVELİNİ BİLİRİZ"-
Erdoğan, milletin Cumhuriyet’in her bir değerini sahiplendiğini söyleyerek, birilerinin milli iradeyle ve demokrasiyle problemi olabileceğini ama bunun beyhude bir çaba olduğunu kaydetti. Erdoğan, “Milletimiz laikliğe de, demokrasiye de, hukuk devleti anlayışına da sahip çıkmasını bilir. Türkiye’de laikliğin oylanmasını isteyen yoktur buna ihtiyaç yoktur. Sayın Baykal ve zihniyetinden başka kimsenin milletimizin laiklikten yana olmadığı konusunda kimsenin bir şüphesi yoktur. Buradan Sayın Baykal’a sesleniyorum. Baykal, gerçi sana bu kadar vakit ayırmayı kendim için zul telakki ediyorum. Sayın Baykal artık Atatürk’ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın. Biz senin cemaziyül evvelini gayet iyi biliriz. CHP zihniyetinin, vefatından hemen sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerini Türk parasından nasıl çıkardığını gayet iyi biliriz. Devlet dairelerinden Atatürk’ün posterini CHP zihniyeti Atatürk’ün vefatından sonra bütün ofislerden nasıl indirdi çok iyi biliriz. PTT’nin pullarından Atatürk’ün resimlerini nasıl kaldırdıklarını gayet iyi biliriz. CHP geçmişindeki bu kara lekeleri fırsat bulduğu zaman neler yaptığını onu bir defa geçmişinden silsin de onları bir defa konuşsun."

-“BİZ 70 MİLYONUZ"-
“Biz kaç kişiyiz" kampanyasını da eleştiren Erdoğan, “Biz kaç kişiyiz diye hiçbir zaman sormadık. Hiçbir zaman böyle marjinal, böyle ayrımcı bir soru sormayız. Zira biz 70 milyonuz. ‘Biz 70 milyonuz’ diyemeyenlerin siyaset tarzlarıyla aynı siyaseti yapmıyoruz. 70 milyon olarak bu ülkenin bütün vatandaşları olarak bütün olarak insanları kucaklıyoruzö diye konuştu.

-“KOMÜNİST MANTIKTAN KOPAMAYANLAR VAR"-
Başbakan Erdoğan, Türkiye’ye yabancı sermayenin gelmemesini isteyen, yabancı düşmanlığı içinde olanların da bulunduğunu söyleyerek, “Hala o komünist mantıktan kopamayanlar var bu ülkede" dedi.

Yazarlar