Siyaset Erdoğan: Valimi Baykal’a yedirmem’

Erdoğan: Valimi Baykal’a yedirmem’

08.03.2009 - 00:46 | Son Güncellenme:

Başbakan, Tunceli Valisi’ne destek vererek, ‘Baykal ‘AKP ile gelen APS ile gider’ diyor. Devlet APS ile göndermez. Üçlü kararname ile gelir üçlü kararname ile alınır. Valilerimiz işini yapıyor. Hepsine sahip çıkarım’ dedi

Erdoğan: Valimi Baykal’a yedirmem’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın telefonların dinlenmesiyle ilgili “Rahat rahat küfür edemiyoruz” dediğini belirterek, “Küfürbazdan başbakan” olmaz dedi.
Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçimin düzenine ve dürüstlüğüne ilişkin kararları uygulamakta duyarsız kaldığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı’na şikâyette bulunduğu Tunceli Valisi Mustafa Yaman’a sahip çıktı. Erdoğan, Hatay’da yaklaşık 25 bin kişiye seslenirken bu topraklarda binlerce yıl beraberlik içinde yaşandığını, tarihin her döneminde barış ve huzura nifak sokmaya çalışanlar olduğunu söyledi.

Tunceli Valisi’ne destek
Seçim öncesi beyaz eşya dağıtımı nedeniyle tepki çeken ve YSK tarafından İçişleri Bakanlığı’na şikayet edilen Tunceli Valisi Yaman’a destek veren Erdoğan, şöyle devam etti:
“Sayın Baykal, ‘AKP ile gelen APS ile gider’ diyor. Sayın Baykal bak, Sayın Valimiz bu ülkede bizden önce de yöneticiydi. Kaymaklık, valilik yapmış değerli bürokratımız. Devlet APS ile göndermez. Bu noktalarda çok geç kalmışsın. Bu iktidar getirecekse, gönderecekse yolları vardır. Üçlü kararname ile gelir üçlü kararname ile alınır. Bunu öğren. İdeolojik yaklaşımlarla valilerimizi karalamaya hakkınız yok.
‘Filanca vali şu partiden bu partiden’ diye mi konuşacağız. Valilerimiz işini yapıyor. Başbakan olarak valimi ne Baykal’a ne de diğerlerinin eline avucuna bırakmam. Hepsine sahip çıkarım, istisnasız. Bunları da Baykal’a yedirmem. Bahçeli’ye de yedirtmem.”

‘Baykal, çocuklara kötü örnek’
Erdoğan Antakya’dan sonra günün ikinci mitingini Adana’da düzenledi. Konuşmasında CHP lideri Baykal’a yüklenen Erdoğan, “Türkiye’ye bir şey kazandırmadın. Ama Türk siyasetine maganda kelimesini kazandırdın. Türk siyaseti seni bu kelimeyle ebediyen hatırlayacak” dedi. Erdoğan, Baykal’ın ekranlarda tartışma davetini hatırlatıp şöyle konuştu:
“Televizyona çıksak senin konuşmalarının üzerine hep ‘bip’ sesi gelecek. Sayın Baykal sen siyaseti televizyonda yapmaya devam et. Ama mümkünse gece saat 12’den sonra konuş ya da şifreli kanallarda konuş. Bak, çocuklara kötü örnek oluyorsun.”

‘80 yılda ne yaptınız?’
Erdoğan, Adana mitinginin ardından TOKİ tarafından yaptırılan 3087 konutun anahtar teslim törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, yine muhalefete yüklendi. Erdoğan, “İş bilenin kılıç kuşananın. Cumhuriyet ilan edileli ne olmuş, neredesiniz? Sene 1923, sene 2009. Nereden nereye geldik? 86 yıl dile kolay. Bunun 6 yılı bizim dönemimiz. 80 yıl. Tek partili dönemi at bir kenara. 80 yılda ne yaptınız? Bu sevda işi. Dertli kadroların işi. Biz bu ülkenin dertlisiyiz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan: Valimi Baykal’a yedirmem’

Bu kez ‘Son İmparator’ pankartı
Erdoğan, 12.30’da başlaması gereken Hatay mitingine ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşmesinin uzaması nedeniyle yaklaşık 2 saat gecikti. “Son İmparator Hatay’a hoş geldin” pankartı açılan meydanda yorulan bazı kişiler baygınlık geçirirken, yer yer izdiham oldu. Katılanlara sık sık su dağıtıldı.