Siyaset Erdoğan vizyon belgesini öğretmenleriyle birlikte açıklayacak

Erdoğan vizyon belgesini öğretmenleriyle birlikte açıklayacak

09.07.2014 - 17:15 | Son Güncellenme:

.

Erdoğan vizyon belgesini öğretmenleriyle birlikte açıklayacak

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Seçim Vizyon Belgesi"ni, eğitim hayatındaki 30 öğretmeni, Kasımpaşa'daki arkadaşları, siyasetteki yol arkadaşları, 70 işadamı, İstanbul 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmit Körfez Geçişi, Marmaray, Avrasya ve hızlı tren projelerinin mühendisleri ve işçilerinin de aralarında bulunduğu, 4 bin 500 kişinin katılacağı toplantıyla açıklayacak.

Haberin Devamı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul Haliç Gösteri ve Kongre Merkezi'nde, 11 Temmuz'da düzenlenecek toplantı için hazırlıklar sürüyor.

Toplantıya, Bakanlar Kurulu, AK Parti MYK, MKYK ve Kurucu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları ile İl Başkanları ve il yönetimlerinin yanı sıra toplumun her kesiminden katılım olacak.

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a, toplantıda, öğrenim hayatındaki öğretmenleri, Kasımpaşa'daki arkadaşları ve siyasetteki yol arkadaşları eşlik edecek. Toplantıya, Erdoğan'ın öğrenim hayatında yer alan 30 öğretmeni de katılacak.

-Darbe mağduru Menderes ve Bayar ailelerine özel davet

Türkiye'de, halkın seçtiği bir cumhurbaşkanının neleri, nasıl yapacağını gösterecek olan vizyon belgesinin açıklanacağı toplantıda, ayrıca birçok eski ve yeni siyasetçi olacak.

Haberin Devamı

Toplantıya davet edilenler arasında, 27 Mayıs Darbesi'ne maruz kalan Celal Bayar, Adnan Menderes ve Tevfik İleri'nin ailelerinden temsilciler de bulunuyor.

-Dini liderler unutulmadı

Toplantıya, akil insanlar, akademisyenler, sanatçılar, yazarlar ve sporcular, dini liderler, yurt dışı sivil toplum kuruluşları, yabancı misyon temsilcileri, cemaat ve cemaat vakıf temsilcileri ile yurt dışındaki Türk milletvekilleri iştirak edecek.

Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile meslek örgütü yöneticilerinin davetliler arasında bulunduğu toplantıya, 7 bölgeden 70 işadamı ile İstanbul 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmit Körfez Geçişi, Marmaray, Avrasya ve hızlı tren projelerinin mühendis ve işçilerinden temsilcilerin katılması bekleniyor.

Davetliler arasında, MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD gibi kuruluşların yanı sıra değişik alanlarda faaliyet gösteren kadın dernekleri temsilcileri, işçi, memur, esnaf, sendika ve konfederasyonların 81 il ve bölge yapılanmalarından temsilciler yer alıyor. Buna ilaveten, TOBB, Türk-İş, TESK, Memur-Sen, TESKOMB, Hak-İş temsilcileri vizyon belgesinin açıklanacağı gün Haliç Kongre Merkezi'nde olacak.

Toplantıda, engelli konuklara, salonda en ön sırada yer verilecek.

Haberin Devamı

-Toplantıyı 200'ün üzerinde basın mensubu izleyecek.

Vizyon belgesinin açıklanacağı toplantıyı, büyük bir basın ordusu takip edecek. Yerli ve yabancı 200'ü aşkın basın mensubunun toplantıyı izlemesi bekleniyor.

Geniş güvenlik tedbirleri alınacak toplantıya, davetliler özel kartlar ile giriş yapabilecek ve kartlarıyla aynı renkteki koltuklara oturabilecek. Kartı olmayanlar ise salona alınmayacak.